ÈXIT PEL JUDO CATALÀ A TUNÍSIA

Durant els dies 14 i 15 de gener, la ciutat africana de Tunis està acollint la primera prova del circuit mundial de l’any, l’Obert Africà de Tunis. 122 judokes arribats de 18 països s’han desplaçat fins a Tunísia per prendre-hi part, entre elles; la catalana Carla Ubasart, que ha competit en la categoria de -57 kg.

La moianesa ha tingut un paper destacat amb una lluïda actuació al Palais sportif el Menzah. Ubasart ha començat amb bon peu la jornada desfent-se de l’algeriana Imene Rebiai. En segona ronda, no ha pogut desfer-se de l’actual número 19 del rànquing mundial, Lola Benarroche, en un enfrontament que s’ha allargat els 4 minuts reglamentaris però en què la representant francesa s’ha acabat imposant. En els combats per l’accés a la lluita pel bronze, Ubasart ha derrotat a Sum Leong Po de Hong Kong. L’esportista de la Catalunya Central ha acabat penjant-se el bronze en vèncer la judoka local Bochra Ben Romdhane.

Aquesta és la primera medalla que la catalana de 22 anys es penja en una prova del circuit de copes del món. Amb aquesta tercera posició, Ubasart suma els seus primer punts pel rànquing mundial sènior.