ÈXIT I SATISFACCIÓ DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA BENJAMÍ I ALEVÍ

La Zona Esportiva de Can Sorts va ser dissabte l’espai escollit per a la celebració d’una nova edició del Campionat de Catalunya en categories de promoció: benjamí i aleví. Quasi 300 esportistes van passar el passat 20 de maig per la localitat de Sentmenat.

El Campionat, en paraules del Director Esportiu Jordi Yuste, va rebre “una molt bona acceptació per part de tots els clubs participants”. Aquesta prova esportiva pretén per davant de tot permetre l’inici en la competició de petits judokes, alhora que té com a objectiu el foment de l’amistat, l’esportivitat i dels valors del judo.

Al matí va ser el torn de la categoria aleví, amb un total de 149 judokes repartits en diferents categories de pes però també en tres grups diferents: elit, competidor i esportista. Aquests grups s’han definit a partir de les darreres competicions d’aquests judokes que han servit per tal de veure el seu nivell i per tant, donar-los la facilitat de realitzar combats amb gent d’un potencial similar.

La categoria benjamí, de la qual es va disputar el Campionat de Catalunya a la tarda, també es va organitzar pel mateix sistema. 153 judokes d’entre 8 i 9 anys van prendre part en el que per molts va ser el seu primer Campionat de Catalunya.

Tanmateix es va voler que la competició fos una prova sobretot educativa, fet que des de la Federació es considera primordial ja que forma part dels valors de l’esport i del judo en particular.

Els participants van poder assistir a una competició on van tenir assegurades dues coses: per una banda, un nombre mínim de combats i per altra, el fet de tenir contrincants d’un nivell semblant. Aquest últim factor afavoreix que sobretot judokes que s’han iniciat més tard que la mitjana en aquesta disciplina es puguin desenvolupar sense por en la seva part competitiva.