ÈXIT DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA BENJAMÍ I ALEVÍ

La Federació Catalana de Judo i D.A. amb la col·laboració del Club Judo Karate La Llagosta i de l’Ajuntament de la Llagosta van organitzar dissabte el darrer Campionat de Catalunya de la temporada, adreçat als judokes més joves de la Federació, els benjamins i alevins. Més de 360 judokes es van reunir dissabte passat al Complex Esportiu Municipal El Turó.

Des de les 9:00 h del matí fins gairebé les 20:00 h del vespre judokes arribats d’arreu del territori català van omplir el tatami del municipi vallesà. Al matí es va disputar el Campionat de Catalunya en categoria aleví, mentre que a la tarda va ser el torn dels benjamins.

Per agilitzar el torneig i fer que l’espera entre combats fos el més curta possible per tal d’amenitzar la jornada, la competició es va dividir en diversos torns de manera que els esportistes participants sabien l’hora a la que competirien segons el seu pes i la seva lliga.

El Campionat de Catalunya Benjamí i Aleví és la segona de les dues competicions oficials de la temporada que s’organitza per aquestes categories i és una oportunitat perquè els esportistes més petits es puguin iniciar a la competició. L’esdeveniment va anar més enllà del caràcter competitiu, a l’inici de cada torn es va realitzar un escalfament conjunt dirigit i per tal de promoure la relació entre tots els participants. Aquesta va ser una de les primeres proves que disputaven la majoria de judokes, que encara tenen poca experiència en el terreny de la competició; per això es va adaptar el reglament per potenciar l’aprenentatge a través de la competició i amb l’ajuda dels àrbitres.

Els esportistes es van agrupar segons el pes en lligues de 4 per tal d’assegurar que tots podien disputar 3 combats. Aquest sistema va permetre que tots els participants poguessin gaudir de l’experiència de pujar al podi i emportar-se una medalla.

La jornada va oferir combats de molta qualitat i intensitat, fet que a més de fer gaudir el públic, és sinònim que Catalunya té una bona base en les categories de promoció.

Marc Añon i Marc Dailos, responsables de les àrees sub-11 i sub-13, feien una bona valoració de la competició: “La participació ha estat molt bona i hem mantingut el nivell de la primera competició de la temporada. Les nostres prioritats eren que la competició fos àgil i amena i que tots els esportistes poguessin fer un mínim de combats”-han coincidit ambdós.

Sobre el reglament i l’arbitratge, han comentat: “Com que es tracta de categories de promoció, s’ha procurat que l’arbitratge fos molt explicatiu per tal que els judokes poguessin anar entenent tot el que succeeix en un enfrontament, com per exemple el funcionament de les sancions i el motiu d’aquestes”-han afegit.

L’alcalde de La Llagosta, Òscar Sierra; el President de la Federació Catalana de Judo i D.A., Fermín Parra; i el Director Tècnic del Club Judo Karate La Llagosta, Sergi Pons; van cloure la competició amb el lliurament de medalles a tots els participants. El Director Esportiu de la FCJiDA, Jordi Yuste, també es va desplaçar fins a La Llagosta per tal de donar suport a l’organització i logística del campionat.