ÈXIT DEL 48È TROFEU INTERNACIONAL CIUTAT DE BARCELONA

Vora 200 judokes van participar dissabte 10 d’abril al 48è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – Copa d’Espanya Absoluta. Vinguts d’arreu de l’estat espanyol, Catalunya i Andorra; la celebració de la competició va ser un senyal del procés de normalització amb la recuperació progressiva de l’activitat esportiva. Es tracta de la primera Copa d’Espanya que se celebra des de l’inici de la pandèmia. Casualment, el Ciutat de Barcelona va ser també la darrera Copa d’Espanya que es va celebrar abans de l’esclat de la pandèmia, el 29 de febrer del 2020.

La Federació Catalana de Judo va organitzar la competició amb la màximes garanties sanitàries i fruit d’un esforç ingent de mesos de preparació per poder acollir un any més esportistes d’arreu a la capital de Catalunya en aquest prestigiós torneig. Tots els tècnics i esportistes van haver de realitzar-se un test d’antígens 48 hores abans de la competició, que els va ser repetit a ells i a la resta de persones abans d’accedir a les instal·lacions de les Llars Mundet.

La cita es va dividir en 4 blocs per evitar aglomeracions a les instal·lacions barcelonines, on s’hi van disposar 4 tatamis.

La Federació Gallega va ser la dominadora del torneig en categoria masculina, amb 3 medalles d’or; mentre que la valenciana, va dominar en noies enfilant-se fins a 3 cops a l’esglaó més alt del podi.

Catalunya va ser representada a la competició amb un nombrós grup de judokes. En categoria masculina cal destacar la participació de Giorgi Bendeliani 3r a -73 kg, Kindi Ba 3r a -81 kg, Ilia Khabuliani 1r i Pol Menchaca 3r a -90 kg, Yousef Saloum 2n i Víctor Ferrer 3r a -100 kg; i Miquel Àngel Díaz i Enric Declara 3r a +100 kg.

Mentre que en fèmines, les medallistes catalanes van ser: Noèlia Jardo 3r a -48 kg, Bianka Ramon 3a a -52 kg, Júlia Queraltó 3a a -57 kg, Ivet Tella 2a i Aakriti Dasgupta 3a a -63 kg, Wendy de la Fuente i Ainhoa Lòpez 3a a -70 kg, Àngels Rodríguez 1a i Alba Hernàndez 2a a -78 kg; i Marta Anton 1a i Aina Cornellà 2a a +78 kg.

El President Fermín Parra va ser l’encarregat del lliurament de medalles un cop finalitzat cadascun dels 4 blocs en què es va dividir la competició.

Vídeo UFEC TV

Resultats

Galería de fotografies