Èxit del 47è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – Supercopa d’Espanya

Vora 250 judokes es van citar el passat dissabte 29 de febrer a la ciutat comtal per prendre part de la 47a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. El Pavelló Olímpic de la Vall d’Hebron va acollir un any més esportistes vinguts d’arreu d’Espanya, Andorra, Itàlia i Gran Bretanya; a la cita de més nivell que es celebra a Catalunya i que enguany va tornar a rebre la categoria de Supercopa d’Espanya i per tant, de prova puntuable per al rànquing estatal.

Des de les 9h i fins a les 15h, l’activitat a la capital catalana va ser frenètica i combats d’alt nivell i emoció es van anar succeint en els 5 tatamis disposats a les instal·lacions barcelonines.

Enguany, la delegació francesa, integrada per vora una seixantena d’atletes, va ser la dominadora de la competició i es va aconseguir penjar fins a 10 medalles; entre elles 4 ors, 3 dels quals en categoria masculina que li van servir per endur-se el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona en categoria masculina. València va ser l’altra dominadora de la jornada, penjant-se 3 ors, tots en els pesos de noies i proclamant-se vencedora del Trofeu femení.

La delegació amfitriona va aconseguir pujar 10 cops al podi, David Ozbetelashvili a +100 kg va ser l’únic que ho va fer al primer esglaó del podi. Eduard Shtefanesa a -60 kg, Jazmin Arjona a -57 kg i Marta Anton a +78 kg van fer-se amb les medalles d’argent. Els bronzes van ser per a Eduard Xargay a -73 kg, Pol Menchaca a -81 kg, Sergi Salas a -100 kg, Miquel Àngel Díaz a +100 kg, Paula Roset a -52 kg i Eveline Delbaen a -57 kg.

Catalunya va quedar en quarta posició del medaller, per darrere de França, València i Madrid.

Un any més, el Trofeu va comptar amb una nombrosa presència institucional: Eva Menor i Josep Martínez, Alcaldessa i Regidor d’Esports de Badia del Vallès; Gerard Esteva, President de la UFEC; Marc Guallar, Conseller del Districte d’Horta Guinardó; Mario Muzas; President de la Federació Gallega de Judo; i Fermin Parra i Isabelo Pacheco, President i Vicepresident Institucional de la Federació Catalana de Judo.

A la tarda, i per arrodonir aquesta jornada de festa del judo català; els més petits van tenir l’ocasió de gaudir amb la pràctica de l’esport en una nova trobada dels JudoXics, que va congregar més de 300 esportistes en una trobada lúdica on no hi va faltar la presència de la mascota judoka: la Jaqui.

Resultats individuals 

Resultats per equips 

Seguiment competició