Els judokes catalans lideren la Supercopa d’Espanya sub-21 penjant-se fins a 19 medalles (fotografia Hector Andreu)


Cap de setmana d’intensa activitat a la localitat ebrenca de Tortosa que acull en dos dies dues de les cites de més nivell del calendari, les Supercopes d’Espanya en categoria júnior i infantil. Dissabte va ser el torn de la cita sub-21 que arribava a la seva tercera edició i que va comptar amb la participació de vora 250 esportistes de delegacions arribades d’arreu d’Espanya i del Principat d’Andorra.

En categoria femenina, les medalles d’or se les van penjar Mireia Lapuerta (CAT), Marta Also (CAT), Nina Estefania (MAD), Patricia Torres (CAT), Marta Ortiz (VAL) , Maria Victoria (VAL) , Raquel de Pablo (ARA) i Lidia Yarza (EUS).

Pel que fa els nois, Oriol Subirana (CAT), Gerard Garriga (CAT), Alberto Diaz (MAD), Nshan Kepidyan (CAT), Alexis Rosa (GAL), Nacho Alcibar (VAL), Carlos Gomez (CYL) i Irinel Vasile (VAL) van pujar al primer calaix del podi.

Els 6 ors aconseguits pels esportistes catalans junt amb la medalla d’argent d’Aina Cornellà i els bronzes de Marina Garriga, Paula Roset, Jazmin Arjona, Wendy de la Fuente, Yolanda Torres, Amadeu Riera, Jordi Borrell, Giorgi Khachidze, Jordi Xancó, Gerard Estevez, Ilia Khabuliani i Juli Palacio van servir per col·locar l’expedició local en el primer lloc del medaller seguida de la Comunitat Valenciana i de la Comunitat de Madrid.

La competició va concloure amb l’entrega de premis a càrrec del President de la Federació Catalana de Judo –FCJiDA–, Fermín Parra; l’Assessor Tècnic de la FCJiDA i Seleccionador Espanyol, Kenji Uematsu; l’Alcalde de Tortosa, Ferran Bel i per la Delegada de la Secretaria General de l’Esport Català a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny.