Els infantils i cadets tornen de València amb 14 medalles al coll

Campionat d’Espanya infantil i cadet atípic, per primer cop la competició més emblemàtica en edat escolar es va disputar entre divendres i dissabte a causa de la convocatòria d’eleccions pel diumenge 28 d’abril. Una llarga llista de judokes catalans van desplaçar-se divendres al matí fins a València, localitat escollida enguany per acollir el Campionat d’Espanya.

La delegació catalana va tornar amb 14 medalles: 1 d’or, 6 d’argent i 7 de bronze que la van col·locar en sisena posició en un medaller encapçalat per la Comunitat de Madrid, seguit de la Comunitat Valenciana i Andalusia.

Els judokes infantils van inaugurar la jornada divendres a la tarda. Les plates d’Iker Martínez a -38 kg, Kayna Oliveira a -55 kg, Lucia Domingo a -40 kg i els bronzes de Clàudia Pla a -36 kg i Júlia Vàzquez a +63 kg van servir per estrenar el medaller i sumar 5 podis en categoria infantil. Tanmateix cal destacar els cinquens llocs de Vasili Liseitev i Bruna Rojo a -42 kg i -52 kg respectivament.

Dissabte va ser el torn dels judokes cadets. Ai Tsunoda va tornar a brillar i es va penjar, de nou, l’or al Campionat d’Espanya a -70 kg. La judoka del Dojo Lleida suma ja 7 ors i 1 bronze en Campionats d’Espanya, amb només 17 anys. A l’or, cal sumar els bronzes de Kindi Ba a -73 kg, Gabriel Guillamon a -81 kg, Raquel Romeu a -44 kg, Aixa Ejaz a -40 kg, Noèlia Jardo a -48 kg i les medalles d’argent de Miguel Hernández a -66 kg, Ricard Muñoz a +90 kg i Júlia Queraltó a -57 kg. Ahmed Mssahal va quedar-se a les portes de la medalla -50 kg, acabant en 5è lloc.

14 medalles són el balanç de la delegació catalana, que en aquesta sortida a València va estar acompanyada pel Director Esportiu, Jordi Yuste, Marta Anton i Juan Carlos Cerrudo.

Des de la Federació, amb el President Fermin Parra al capdavant, la Junta Directiva i el conjunt de federats vol fer arribar l’enhorabona als judokes, clubs i entrenadors per tot l’esforç que hi ha darrere de cada resultat.

LListat resultats


Foto: Juan Carlos Cubero