Els infantils es pengen 10 medalles al Campionat d'Espanya

Diumenge va tenir lloc al Palau d’Esport de la Comunitat de Madrid una nova edició del Campionat d’Espanya Infantil. Una expedició d’esportistes de la Federació es van desplaçar fins a Madrid integrant la selecció catalana per tal de prendre part en la cita de més prestigi del calendari. La delegació de judokes va viatjar acompanyada dels responsables de l’àrea infantil i cadet (Roman Valdivielso, Noèlia Gonzàlez, Carles Figueres i Santi Martínez) i del Director Esportiu, Jordi Yuste. El President de la FCJiDA també va anar a presenciar el Campionat per tal de donar suport als nostres participants.

El conjunts de judokes infantils van tenir una actuació molt destacada; la selecció femenina va quedar segona en el medaller general en penjar-se 5 medalles.

Les esportistes infantil femení es van penjar fins a 5 medalles: Jana Cid a -40 kg i Ai Tsunoda a +63 kg es van proclamar Campiones d’Espanya Infantil després de dominar el seu pes imposant-se en tots els enfrontaments; Laia Garolera a -63 kg es va endur l’argent; Júlia Queraltó a -57 kg i Noèlia Jardo a -44 kg van pujar al tercer graó del podi. Isabel Querol a -36 kg i Bianka Ramon a -52 kg es van quedar a les portes de la medalla, quedant en 5a posició. Marina Hidalgo a -57 kg va aconseguir un 7è lloc.

“Els resultats obtinguts evidencien que aquesta ha estat una gran temporada. Les nostres competidores han estat a l'alçada del nivell exigit al campionat. Sóc molt optimista respecte al futur d'aquestes judokes que diumenge van demostrar un bon nivell de judo i un alt grau de maduresa. Cal destacar el treball dels esportistes però també de les seves famílies, entrenadors i companys de club que els han donat suport ”-ha comentat Noèlia González.

La medalla d’argent de Pau Santacreu (-55 kg) i els bronzes de Adrià Pérez (-46 kg), Jose Manuel Ariza (-50 kg), Eric Enrich (-66 kg) i Ricard Muñoz (+66 kg) van ser el balanç de l’actuació dels esportistes infantils masculins. Jose Umest va quedar en 5è lloc a -66 kg en perdre el combat de bronze amb el seu company de selecció, Eric Enrich.

El seleccionador infantil masculí, Roman Valdivielso valorava així els resultats dels catalans: “L’equip infantil masculí té molt de nivell i potencial i han demostrat que tenim una bona base. Els judokes han deixat clar que pugen forts i que tenen un llarg futur per davant. Ha estat una llàstima que alguns judokes amb clares opcions a medalla caiguessin en les rondes preliminars, tot i això, estic content i orgullós del rendiment i de l’actitud dels nostres esportistes”-ha explicat Valdivielso.

En total, entre els judokes cadets i infantils, Catalunya ha aconseguit pujar fins a 20 ocasions al podi, moltes felicitats als 20 medallistes!

Galería de fotografies

FOTO: Jana Cid, de blau, CAMPIONA D'ESPANYA. | Hector Andreu

FOTO: Pau Santacreu, de blanc, SUBCAMPIÓ D'ESPANYA | Hector Andreu