El Seminari Català d'Arbitratge arriba a la 22a edició

La sala de conferències del col·legi dels Maristes La Immaculada de Barcelona ha acollit aquest matí la 22a edició del Seminari Català d’Arbitratge. El President de la Federació, Fermín Parra, ha obert l’acte amb un discurs en el que ha agraït en primer lloc als Maristes La Immaculada per la possibilitat de celebrar-hi aquest esdeveniment; i en segon lloc, la tasca dels àrbitres als qui ha felicitat per la bona qualitat de l’arbitratge català a nivell espanyol, ja que s’està comptant sempre amb integrants de la Federació per a arbitrar tot tipus de tornejos.

A més, Parra ha volgut aprofitar la presència del col·lectiu arbitral per assumir les culpes com a President pel mal funcionament del Trofeu Internacional “Ciutat de Barcelona”, ja que uns problemes van provocar que la competició s’allargués.

En el seu discurs, el President també ha lamentat la poca presència d’entrenadors en el seminari, ja que creu que és una molt bona ocasió per conèixer la normativa vigent i evitar equivocacions Tanmateix, Parra ha explicat que la Federació està estudiant mesures per tal de protegir més la figura de l’àrbitre.

Durant el col·loqui, al que hi han assistit majoritàriament àrbitres i algun entrenador, s’ha debatut i explicat algunes accions dubtoses. A més, amb l’objectiu d’aclarir dubtes, s’ha aprofitat per discutir sobre certes situacions en les què els àrbitres de la Federació s’han trobat durant aquesta temporada.

El seminari ha estat impartit per Manel Cortès, que actualment encapçala el rànquing mundial de l’arbitratge i que ha arbitrat en les darreres edicions dels Jocs Olímpics; a més és, juntament amb Alfons Arjona, Responsable d’Arbitratge de la Federació Catalana de Judo. Cortès ha destacat la bona participació i l’interessant debat que s’ha creat durant el seminari que ha permès la unificació de criteris, que és al cap i a la fi un dels objectius d’aquest tipus d’activitats.

Aquesta formació s’emmarca en reciclatge constant que reben els àrbitres i s’ha dut a terme després de la celebració el passat gener del Seminari d’Arbitratge de la Federació Internacional de Judo al Kodokan –Japó-, al qual Manel Cortès va assistir i on va rebre el material que s’ha utilitzat en la jornada d’avui; com una recopilació d’accions dubtoses que es van debatre.