El President Fermín Parra assisteix a l entrega del Codi de l´Esport de Catalunya

UFEC

Les federacions esportives catalanes fan entrega del Codi de l’Esport de Catalunya a la consellera Neus Munté

El president de la Unió de Federacions Esportives de CatalunyaGerard Esteva, i les federacions esportives catalanes, van fer entrega, divendres passat, del Codi de l’Esport de Catalunya a la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté.

La consellera, acompanyada pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va rebre al president de la Unió de Federacions al Palau de la Generalitat. A l’acte també van assistir pràcticament la totalitat de presidents i representants de les federacions esportives catalanes.

La Unió de Federacions proposa un nou sistema esportiu amb tres objectius definits. El primer, la millora del finançament per esportistes, clubs i federacions a través de l’afectació de taxes de jocs i apostes, seguint el model esportiu d’altres països europeus, com per exemple Suècia. El segon, la creació de la Unió d’Esports, una entitat paraigua representativa del sector on els seus dirigents siguin escollits de manera democràtica, i que aquesta sigui una estructura a través de la qual s’executin les polítiques esportives amb plena autonomia de les entitats. I per últim, un enfortiment de l’estructura política de l’administració esportiva, donant la rellevància i la importància dins l’estructura del Govern que mereix l’esport.

L’acte de divendres va ser, en paraules d’Esteva, “una demostració més d’unitat en el món de l’esport en què federacions i clubs han manifestat la voluntat de canviar el sistema”. Un sistema que ha donat els seus fruits durant els últims 30 anys, però que “ara ha arribat a un moment obsolet i per això proposem un nou codi de l’esport pactat amb el Govern”. “L’esport representa el 2,6% del PIB, per tant, hauríem de representar també el 2,6% del pressupost de la Generalitat”, va concloure el president de la Unió de Federacions.  

Neus Munté, considera “un honor” rebre la proposta d’aquest document, ja que “la UFEC porta molt de temps treballant per adaptar el model de l’esport català als nous temps”. La consellera a més va afegir que “ens cal l’expertesa de la Unió de Federacions per poder disposar d’un nou Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya i per això estem disposats a treballar des de ja colze a colze”.

Per últim, Gerard Figueras va destacar la importància “d’aconseguir que l’activitat física i l’esport sigui el quart pilar de l’Estat del Benestar català, que s’entengui com un element troncal fonamental per projectar Catalunya al món.