El President Fermin Parra al lliurament de la Creu de Sant Jordi a la UFEC

El President de la Federació Catalana de Judo i D.A., Fermin Parra, ha assistit aquest dilluns dia 23, juntament amb la resta de Presidents de les Federacions Esportives Catalanes, a l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi, que ha tingut lloc al Palau de la Música. L’acte ha estat presidit pel President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Quim Torra; juntament amb el President del Parlament, Sr. Roger Torrent i la Consellera de Cultura, Sra. Laura Borràs.

En aquesta edició s’ha entregat la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 24 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya. Aquest guardó és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Entre els guardonats hi ha la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. El President de la UFEC, Gerard Esteva ha recollit el reconeixement en nom de la institució que ha estat guardonada per la seva valuosa aportació per difondre la pràctica de l’esport. Nascuda el 1933 amb el nom d’Unió Catalana de Federacions Esportives, va ser presidida per Pompeu Fabra. Amb motiu de la Guerra Civil va haver de cessar la seva activitat, i no és fins a la instauració de la democràcia que recuperaria el seu paper com a representant de l’esport català. Els valors en què s’inscriu –la solidaritat, la col·laboració i l’esforç mutu- afavoreixen el desenvolupament cívic i cultural arreu del país.

Des de la Federació ens congratulem per aquest reconeixement a la UFEC i ens esforçarem per seguir, a través dels valors de l’esport, afavorint el desenvolupament social i cultural del país.