Dues medalles catalanes al Campionat d’Espanya Absolut

Més de 240 judokes van pendre part dissabte 5 de desembre al Campionat d’Espanya Absolut. Sense públic, en un hotel i amb un estricte protocol per evitar la propagació de la COVID19, Madrid va acollir el campionat que va servir per posar punt i final a més de mig any amb les proves del calendari cancel·lades.

L’expedició catalana, conformada per 15 judokes-. 6 homes i 9 dones-, va tornar de la capital espanyola amb dues medalles.

Marta Anton es va penjar el bronze a +78 kg. Es tracta de la tercera medalla de bronze que es penja en un Campionat d’Espanya Absolut, i per tant, va repetir per tercer any consecutiu al tercer calaix del podi.

Ai Tsunoda, que partia com a favorita a l’or a -70 kg, no va decebre les expectatives. La lleidatana es va coronar Campiona d’Espanya Absoluta per segon any consecutiu, i amb només 18 anys va sumar la seva desena medalla en un Campionat d’Espanya.

A aquestes dues medalles se’ls sumen les cinquenes posicions de Noèlia Jardo a -48 kg, Sergi Salas a -90 kg i Giorgi Bendeliani a -73 kg; a més de la setena posició de Pol Menchaca a -81 kg.

Amb aquesta competició es posa punt i final a un any 2020 accidentat, marcat per la pandèmia, però en què finalment s’ha pogut disputar el Campionat d’Espanya Absolut, en què Catalunya ha acabat en 5è lloc al medaller, per darrere de Madrid, Galícia, València i el País Basc.