Dues medalles catalanes a l'European Cup Junior de Lignano

Marta Also, Mireia Lapuerta i Oriol Subirana es van desplaçar el passat cap de setmana a la ciutat italiana de Lignano per disputar una nova prova del circuit mundial sub-21, la Copa d’Europa de Lignano que va comptar amb la participació de gairebé 500 esportistes arribats de 25 països europeus, de Brasil i de l’Argentina.

Els 3 judokes catalans van competir dissabte. A -44 kg, Mireia Lapuerta, actual número 8 del rànquing mundial i encara en categoria cadet, va dominar el torneig imposant-se en els seus tres enfrontaments i penjant-se la seva primera medalla d’or en una prova júnior d’aquestes característiques. Aquesta medalla d’or, que va ser l’única de la delegació espanyola, consolida a la masnovina en el panorama internacional i escala posicions en el rànquing mundial.

Per la seva banda, el seu company de club Oriol Subirana, a -55 kg, va pujar al tercer calaix del podi després de disputar fins a 5 combats i cedir només a ¼ de final davant del brasiler Bruno Watanabe. Subirana ocupa actualment la posició número 21 del rànquing que elabora la Federació Internacional, però aquesta medalla li donarà un impuls que li permetrà avançar places.

Marta Also, a -48 kg, va acabar en 9è lloc. Also va disputar 3 combats i va quedar eliminada en perdre el combat de repesca amb la brasilera Gabriela Clemente.

Aquests bons resultats evidencien el bon estat de forma en què es troben els esportistes de la Federació que últimament han aconseguit penjar-se medalles en tornejos de prestigi com aquest.