Dues medalles catalanes a l'European Cup de Fuengirola CADET

Una medalla d’or, una de bronze i una cinquena posició: és el balanç dels judokes catalans que han participat aquest cap de setmana a la Copa d’Europa de Fuengirola.

Durant els dies 13 i 14 de febrer s’ha celebrat a la localitat malaguenya de Fuengirola una de les cites més importants a nivell europeu en categoria cadet, l’European Cup, puntuable per al circuit mundial d’aquesta categoria que ha comptat amb la presència de fins a 21 països.

Un total de 9 judokes es van desplaçar divendres fins al municipi andalús per prendre part en aquest important esdeveniment, 6 dels quals hi anaven convocats per la selecció espanyola fruit dels seus bons resultats en el circuits de Copes d’Espanya i la seva bona classificació en el rànquing espanyol.

Dissabte va ser el torn dels pesos més lleugers. Marina Garriga i Paula Roset, a -44 kg i -48 kg respectivament no van superar les rondes eliminatòries i no van optar a lluitar per medalla. En canvi, l’alegria pel judo català la portava la masnovina Mireia Lapuerta imposant-se a -44 kg després de derrotar a  l’espanyola Jessy Vicente a ¼ de final i accedir a la final en vèncer a la xipriota Vasiliki Kourri. Ja a la lluita per l’or, la judoka del Rei no va deixar escapar l’oportunitat i va superar a la representant de l’Azerbaidjan, Shafag Hamidova, sumant d’aquesta manera la seva primera medalla d’or en una Copa d’Europa.

Diumenge va arribar l’hora de la resta de categories. Telma González a -70 kg, Dani Romero i Jordi Solé a -73 kg i Pol Menchaca a -81 kg van caure en les primeres rondes i no van tenir opció a lluitar per medalla. Aina Cornellà, a +70 kg, s’ha quedat a les portes de la medalla en perdre el combat pel tercer lloc contra la polonesa Kinga Wolszczak havent de conformar-se amb la cinquena posició. La tarragonina Patrícia Torres a -57 kg va aconseguir penjar-se una medalla de bronze després de cedir només davant l’anglesa Josie Steele, en el tercer dels sis combats que va disputar.

La majoria dels esportistes catalans es quedaran a Fuengirola fins dimecres ja que participaran al Training Camp on hi seran presents judokes d’arreu d’Europa. El camp d’entrenament comptarà amb dues sessions diàries d’entrenament conjunt dedicat exclusivament al randori.

Per altra banda, destacar la convocatòria per part de la Federació Espanyola de 3 àrbitres de la Federació Catalana per arbitrar aquest prestigiós torneig: Alfons Arjona, Ferran Cabañó i Jose Maria Garcia.