Celebrat el Seminari Català d'Arbitratge

Des de les 10:30 h i fins a les 13:30, la Sala d’Actes de l’escola de l’Eixample de Barcelona, Maristes Sant Joan va acollir el Seminari Català d’Arbitratge. Un cop celebrats el Seminari Internacional i el Seminari Estatal, dissabte 1 de febrer va ser el torn del Català.

Dirigit per l’àrbitre internacional Manel Cortès, la sessió estava dirigida a tot el públic en general, en especial als àrbitres, esportistes i entrenadors que volguessin conèixer de primera mà l’actualitat de la normativa i la seva interpretació. 

En el transcurs del seminari es van repassar les més de 140 accions que es van visualitzar durant el seminari internacional d’arbitratge a Doha, Qatar. Els clips que es van visualitzar, tots amb diferents perspectives, eren la majoria accions controvertides que havien estat motiu d’anàlisi en el seminari internacional i on s’havia fixat el criteri per valorar les accions.

Tot i que enguany, en tractar-se d’un any olímpic, no s’ha produït cap canvi de la normativa vigent; el Seminari va ser l’ocasió perquè Cortés pogués traslladar de primera mà el que s’havia acordat al seminari internacional.

Tanmateix, en el transcurs del Seminari, Juan José Tascón, membre de la Comissió d’Arbitratge de la Federació Catalana de Judo va aprofitar l’ocasió per presentar els Tallers d’Arbitratges. A petició de diversos clubs i aprofitant que la Federació compta actualment amb 8 àrbitres que estan participant en cites internacionals; aquest 2020 s’han posat en marxa aquests tallers que poden sol·licitar els Clubs. “Es tracta de tallers l’objectiu dels quals és apropar l’arbitratge de competició tant a judokes que tot just s’inicien en competició, als ja més experimentats però que encara desconeixen certs àmbits d’aplicació de la normativa o els veterans que encara no han sabut adaptar-se als múltiples canvis de normativa dels darrers anys.”-en paraules de Tascón.

Aquests 8 àrbitres catalans amb experiència internacional seran els qui a petició dels Clubs faran el taller per posar la seva experiència a disposició dels Clubs. Tota la informació relativa a aquests es pot sol·licitar a la Federació.

Un cop visualitzades totes les accions, es va obrir un torn de preguntes i respostes per tal de poder aclarir certs dubtes i clarificar qualsevol qüestió. 

A les 13:30h, es va cloure el seminari dirigit per Manel Cortés i amb la presència d’Alfons Arjona, membre de la Comissió d’Arbitratge; Isabelo Pacheco, Vicepresident Institucional de la Federació i Dídac Rodríguez, que va donar suport a la logística de l’organització.