Celebrat el 23è Seminari Català d’Arbitratge

La sala d’actes del col·legi els Maristes Sant Joan va acollir el passat dissabte la 23a edició del Seminari Català d’Arbitratge. Des de les 16:30 i fins les 19:30 h es van exposar els canvis de normativa quant al reglament d’arbitratge que s’aplicaran durant aquest nou cicle olímpic, tant en l’àmbit internacional com nacional.

Manel Cortés, Cap d’Arbitratge de la Federació Catalana i nombrat recentment Comissionat d’Arbitratge de la Federació Europea i Director del Col·legi d’Arbitratge de la Federació Espanyola, va ser qui va dirigir la sessió. Cortés va assistir a principis del mes de gener al Seminari Internacional d’Arbitratge que va tenir lloc a Bakú; a on es van explicar els canvis als col·legiats.

El seminari d’enguany va destacar per la nombrosa assistència d’àrbitres, a qui la sessió va servir de reciclatge; competidors i entrenadors.

La tarda es va dividir en dues parts. En una primera fase es van explicar els canvis de normativa, en què Manel Cortés va voler destacar que aquests canvis s’han d’entendre com un progrés positiu i que per tant, “no podem confondre la tradició amb l’evolució”.

Durant la sessió es va voler destacar las transcendència d’aquest seminari, ja que tot i haver-se publicat un document des de la Federació Internacional en què s’informava dels canvis; per tal de poder entendre’ls bé i saber el seu àmbit d’aplicació cal una explicació precisa i detallada.

Un cop feta la introducció als canvis, després es va aprofitar el temps restant per debatre accions concretes a partir del vídeo utilitzat en el Seminari Internacional. El debat va generar una dinàmica molt enriquidora que va servir perquè totes les parts poguessin entendre els motius d’algunes decisions arbitrals.

Destacar que els nous canvis es començaran a aplicar a Catalunya a partir del Campionat de Catalunya Infantil i Cadet del proper cap de setmana. Manel Cortés va aprofitar la sessió per demanar comprensió a l’hora d’aplicar aquesta modificació de la normativa, ja que l’adaptació per part de tothom pot costar i requerir un cert temps.