Celebrada la Súpercopa de Catalunya Júnior a Barcelona

Les Llars Mundet van acollir dissabte 2 de desembre al matí la segona prova de la temporada del circuit català sub-21. Després de la celebració el passat 28 d’octubre de la Copa Catalunya Júnior, la competició d’aquest passat dissabte va ser una prova més puntuable per al rànquing català en edat júnior, que després de la celebració al gener del Campionat de Catalunya; servirà per definir l’equip català que participi a la Fase Sector del Campionat d’Espanya.

Com ja és habitual, la competició es va estructurar en dos torns. A primera hora van ser els pesos més lleugers els qui van disputar-se les medalles, mentre que en acabar ho van fer els pesos restants. En total, gairebé un centenar de judokes hi van prendre part.

Després que a l’inici del 2017, la Federació Internacional de Judo implantés canvis significatius en la normativa, referents a l’arbitratge; després d’uns mesos de prova i abans que s’acabés el termini de modificació de regles per als Jocs de Tòquio’2020, en aquesta competició es van introduir algunes modificacions que s’han fet respecte els canvis introduïts a principi d’any.

Enguany, la categoria júnior abraça els judokes nascuts entre el 1998 i el 2003.

En categoria masculina, es van emportar la medalla d’or i 8 punts per al rànquing: Eric Guerra (Esport-7) a -55 kg, Pau Santacreu (Esport-7) a -60 kg, Giorgi Bendeliani (Bushido) a -66 kg, Iker Blanco (Bushido) a -73 kg, Roger Fontanet (Santpedor) a -81 kg, Roger Vázquez (Bushido) a -90 kg, Ilia Khabuliani (Bushido) a -100 kg i Aaron Cepero (Dojo Lleida) a +100 kg.

Quant a les noies, els ors van ser per a Isabel Querol (Bushido) a -44 kg, Paula Roset (Rei) a -48 kg, Mireia Lapuerta (Rei) a -52 kg, Sandra Serapio (Bushido) a -57 kg, Candela Rodas (FC Martinenc) a -63 kg, Wendy de la Fuente (Dojo Tarraco) a .70 kg i Clàudia Salgado (Moià) a -78 kg.

El lliurament de medalles va anar a càrrec del President de la Federació Catalana de Judo i D.A., Fermín Parra; juntament amb el Vicepresident Econòmic, Ignasi Sentís.

Aquesta va ser la darrera competició que la Federació organitza aquest 2017. La temporada es reprendrà a Tortosa amb la celebració de les Copes d’Espanya “A” infantil i júnior el 13 i 14 de gener.

Amb dues de les tres proves puntuables ja disputades, els equips catalans sub-21 comencen a prendre forma i ja hi ha noms que sonen amb força, tot i que caldrà esperar fins al darrer instant per veure qui acaba integrant la selecció quadribarrada.