Celebrada l’Assemblea General Ordinària de la Federació

Una cinquantena de persones han assistit virtualment avui dissabte 3 d’octubre a l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Judo i Disciplines Associades.

Tradicionalment, l’Assemblea General es convoca a final de la temporada; però la situació de la pandèmia va obligar a posposar-ne la celebració fins avui.

A les 11h, el Secretari Alfons Arjona ha obert la sessió i ha donat pas al President Fermín Parra. En el seu informe, el President ha destacat que malgrat la pandèmia, la Federació es troba en una situació estable i ha agraït als Clubs el seu compromís i fidelitat perquè la Federació es trobi ara mateix en aquesta estabilitat.

“La Federació és conscient que aquest és un any problemàtic per tothom, i la meva prioritat és ajudar els Clubs a superar aquesta delicada situació”-ha dit Parra. “L’any 2021, farem un esforç per reduir la quota de reafiliació dels clubs i baixar el preu de les llicència; i alhora, la meva voluntat és poder tornar a proveir els clubs amb material sanitari”-ha afegit.

L’Assemblea ha aprovat la liquidació de l’exercici econòmic del 2019 amb la presentació per part del Vicepresident Ignasi Sentís dels comptes auditats. Tots els punts que s’han portat a votació han estat aprovats per unanimitat.

En el transcurs de l’Assemblea, s’han presentat les memòries de judo i de les disciplines associades de l’any 2019. Tanmateix, sobre el futur, el Director Esportiu Jordi Yuste ha dit que “el primordial ara per ara és que els clubs comencin a funcionar. Parlar de campionats serà a partir del 2021, quan la situació sanitària ens ho permeti la Federació estarà a punt, amb un calendari preparat”.

El Vicepresident 1r, Manel Cortés, ha explicat que el Consejo Superior de Deportes juntament amb les Federacions Espanyoles, el Comitè Olímpic, el Comitè Paralímpic i els govern de les comunitats autònomes han elaborat un protocol de tornada a la competició. En base a aquest protocol general, la RFEJyDA ha elaborat el seu propi que serà discutit per la Junta Directiva aquesta setmana vinent i que preveurà com es durà a terme la represa de les competicions, les instal·lacions, els desplaçaments, pesatges, sortejos, públic, etc. i que servirà per fixar el calendari esportiu.

Tot i això, la Federació definirà el seu calendari un cop la Federació Espanyola confirmi quins campionats es disputaran.

Per la seva banda, el responsable d’ensenyament Albert Pujol ha informat l’Assemblea sobre els cursos de tècnic que s’han organitzat. També ha anunciat que preveu poder fer una convocatòria de pas de grau de 1r a 6è DAN el proper 12 de desembre.

L’Assemblea General ha estat el punt de trobada per poder parlar de la situació que travessa el judo català i les seves disciplines i que els clubs poguessin pronunciar-se i expressar les seves opinions i consideracions.

El President ha agraït l’assistència a l’Assemblea, que s’ha desenvolupat en un ambient cordial, i ha reivindicat la importància de contribuir tots a millorar la Federació.