Catalunya suma 5 bronzes al Campionat d'Espanya Absolut

Cáceres va ser la seu escollida per la Real Federación Española de Judo per celebrar-hi el Campionat d’Espanya Absolut, que hi va tenir lloc el passat dissabte. Una expedició de 19 judokes catalans, amb Jordi Yuste al capdavant, es van desplaçar fins a la localitat extremenya.

El Campionat es va disputar durant la jornada de dissabte i hi van prendre part 255 esportistes, 125 en categoria masculina i 130, en femenina.

Enguany és la primer edició del Campionat d’Espanya Absolut que es celebra al desembre, quan normalment s’acostumava a disputar entre l’abril i el maig, però fruit dels canvis fets per la Federació Espanyola; a partir d’ara, la temporada sènior coincidirà amb l’any natural.

La selecció catalana va aconseguir 5 medalles de bronze, a més d’una cinquena i setena plaça.

Els bronzes van venir de la mà de Patrícia Torres a -57 kg, Ai Tsunoda a -70 kg, Giorgi Bendeliani a -73 kg, Teimuraz Khachidze a -90 kg i Marta Anton a +78 kg. Sergi Salas i Pol López van quedar en 5è i 7è lloc respectivament.

Cal destacar l’absència al podi de Mireia Lapuerta, una lesió en el primer enfrontament la va deixar fora de la lluita per les medalles i està pendent de conèixer l’abast de la lesió al genoll. La resta de l’equip, format per Oriol Subirana, Dmytro Tsiukh, Ilia Khabuliani, Víctor Barrero, Miquel Àngel Díaz, Paula Roset, Sainza Iglesias, Elena Gassull, Melanie Chisari, Marion Velten i Clàudia Salgado van quedar eliminats en primeres rondes i sense opció de repesca.

Aquests 5 bronzes van col·locar Catalunya al 7è lloc d’un medaller, que va estar liderat per Madrid, Galícia i València, comunitats que es van repartir els 14 ors en joc.