Catalunya primera en el medaller d'una disputadíssima Copa d'Espanya de Veterans

Un cop finalitzat el Trofeu Internacional “Ciutat de Barcelona” d’enguany, l’activitat al Pavelló Olímpic de la Vall d’Hebron no es va aturar ja que es va celebrar la segona edició de la Copa d’Espanya de Veterans que alhora és un torneig de nivell internacional.

Esportistes d’entre 30 i 70 anys arribats de països d’arreu del món es van citar a la ciutat comtal per disputar una de les cites de més renom en la categoria de veterans i que tot i tractar-se de la segona edició es troba perfectament consolidada en el calendari de les diferents Federacions que no van voler perdre’s la cita. 160 esportistes d’onze països van participar-hi, destacar la presència de medallistes mundials, entre els quals 6 campions mundials; fet que dóna encara més prestigi a la cita.

Els ors de Marion Velten, Pedro Carpintero, José Luís Sopesens, Jordi Maya, Antonio Mendoza, Gustavo Eugía, Alex Iglesia, Luis Pablo Corulo i Unai Doncel juntament amb un bon grapat de medalles d’argent i de bronze van fer que la selecció amfitriona es proclamés campiona de la competició en el medaller per equips, seguida de la Comunitat de Madrid i la delegació d’Hongria.

Pedro Carpintero, responsable de l’Àrea de Veterans de la Federació Catalana de Judo i D.A. feia una molt bona valoració de la cita: “Tots els participants han sortit molt satisfets d’aquesta segona edició del trofeu, en quan a xifres de participació crec que ha estat un èxit rotund i més tenint en compte la quantitat de delegacions que ens han visitat”-ha explicat Carpintero.

Per altra banda, també ha opinat sobre l’actuació catalana, “L’alt nivell dels catalans en una prova tan exigent ens dóna molta confiança per afrontar el proper repte: el Campionat d’Espanya de Veterans”-ha conclòs.

L’entrega de premis als medallistes de les diferents categories va servir per posar punt i final a una jornada intensa de judo a la capital catalana i que va ser possible gràcies a la col·laboració de totes les institucions implicades i del gran equip humà que va permetre el desenvolupament d’aquestes dues competicions, com els àrbitres que van aguantar un llarg dia i un cop més van demostrar l’alt nivell de l’arbitratge català i l’equip d’oficials d’organització esportiva.


FOTO. JUAN JOSE PENAS | FEDERACIÓ CATALANA DE JUDO I D.A.