Catalunya lidera el medaller als Campionats d'Espanya en edat escolar 2014 (text: Daniel Carreño, fotografies: Hector Andreu)


El passat cap de setmana (9 a 11 de maig) es va disputar al “Pavellón Europa” de Leganés els Campionats d’Espanya en edat escolar, on participaren els judokes de les categories Infantil i Cadet.

La delegació catalana comptava amb 52 judokes classificats entre les dos categories d’un total de 756 competidors. Els nostres esportistes van tornar a casa amb set medalles d’or, cinc argent i quatre de bronze, que els situen al capdavant del medaller del campionat.

El torneig obria dissabte al matí amb la participació de les cadets i infantils femenines. L’equip català va fer un paper més que destacable al aconseguir dos ors i dos bronzes les sub18 i un or, dos argents i dos bronzes les sub15.

Per part de les cadets, Mireia Lapuerta a -40Kg i Marta Anton a +70Kg guanyaven les seves finals amb autoritat; la Nerea Gonzalez i la Carla Montañez finalment aconseguiren el bronze. Aquestes medalles varen servir per atorgar-se la copa d’or a la classificació per autonomies. Tanquen la resta de l’equip l’Anna Espuny a -57Kg (que va disputar el bronze), la Noelia Saborido a -44Kg, la Carol Zambudio a -48Kg, la Gemma Buguera a -52Kg, l’Ariadna Escola a -57Kg, la Raquel Carbonell i la Paula Cantano a -63Kg, la Laura Puig a -70kg (que no va poder competir degut a una lesió durant l’escalfament), la Carmen Mercado i la Irene Ruiz també a -70Kg.

Pel que fa a les infantils, Anna Garcia pujava a l’esglaó més alt del podi guanyant la final a la seva companya de selecció Natalia Torres a -40Kg, La Marina Garriga perdia la final penjant-se la medalla d’argent; la Paula Roset a -44Kg i l’Itziar Mengual a -57Kg guanyaven la medalla de bronze. Al final terceres classificades per autonomies. Tanquen la resta de l’equip Ariadna Jordà i Mireia Lage (que va disputar el bronze) a -36Kg, Julia Borrell a -40Kg, Paula Cubero i Andrea Ruiz a -48Kg, Alicia Caballero i Aakriti Dasgupta a -52Kg, la Palmira Pique a -57Kg, la Lourdes del Moral a -63Kg i l’Aina Cornellà i la Judit Guash a +63Kg.

A la tarda arribava el torn pels cadets masculins els quals també tingueren una gran participació amb dos ors i dos argents que serviren per aconseguir la primera plaça en la classificació per autonomies. Gerard Garriga a -55Kg guanyava la final catalana contra l’Amadeu Riera i David Gonzalez va ser finalment campió a -60Kg, l’Alvaro De La Cruz no va poder culminar una gran competició i es va penjar una més que merescuda medalla d’argent.

La resta de l'equip que no van tenir tanta sort com els seus companys tot i fer mèrits més que suficients són: Pol Carrera a -50Kg, Joan Iglesias a -55Kg, Harutyun Kepidyan  (que va disputar el bronze) a -60Kg, el Javier Cabello a -66Kg, Brian Torres, Eusebi Cima i Victor Barrero que també disputaren el bronze a -73kg, -81Kg i -90Kg respectivament, i el Marc Martí a +90Kg.

Diumenge al matí i per tancar el torneig competien els infantils masculins. Participació molt destacable també amb dos ors i un argent:  Eric Guerra a -46Kg i Pol Lopez Lopez a 50Kg s’enduien la medalla d’or cap a casa, Maxime Le Monze no tenia tanta sort i s’endugué la d’argent. Aquests resultats van valer la segona posició per autonomies. La resta de l'equip era Xavier Romeu i Aleix Soler a -38Kg, Pol Lopez a menys 42Kg, Aleix Serra i Roger Cantano (que disputava el bronze) a -55Kg, Bogdan Ivancea a -60Kg i Aaron Cepero a +66Kg

Des de l'staff tècnic volem felicitar i agrair el comportament exemplar que ha donat l’equip tant fora com dins el tatami, considerem que els dos ors cadets, l’argent infantil masculí i el bronze infantil femení per equips són el reflex del gran treball fet a casa per part dels judokes i els seus entrenadors.

Ara ens queda la lliga catalana de clubs per tancar la temporada amb una competició de les emocionants.

Equip de seleccionadors/es infantil i cadet

Enllaç galería de fotografies (Judoyuko.com)

Enllaç Resultats Campionat d´Espanya Infantil 

Enllaç Resultats Campionat d´Espanya Cadet