Catalunya i València s’enduen el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Judo

El passat dissabte 16 de febrer, Barcelona va ser seu de la 46a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona; un torneig ja més que consolidat i que un any més s’ha convertit en un èxit d’organització i de nivell, amb judokes arribats d’arreu d’Espanya, França, Andorra i Itàlia.

La competició, que forma part del circuit de Copes d’Espanya i rep la màxima denominació, es va dur a terme al Pavelló Olímpic de la Vall d’Hebron. Enguany hi van participar més de 150 esportistes en una jornada completa de judo al pavelló barceloní, on a la tarda s’hi va celebrar una multitudinària trobada de JudoXics.

A les 9:00 h es va donar el tret de sortida a la competició amb un minut de silenci en record de qui va ser un dels pioners del judo a Catalunya, José Bustos “Pepin”, 8è DAN, que va morir el passat 6 de febrer i a qui es va voler retre homenatge.

Catalunya va tenir un paper destacat, especialment en categoria masculina on es va endur el Trofeu gràcies als ors de Giorgi Bendeliani a -73 kg i Sergi Salas a -90 kg. En fèmines, la Comunitat Valenciana va ser qui va dominar el medaller, tot i els dos ors catalans per part d’Ai Tsunoda a -70 kg i Marta Anton a +78 kg.

Edgar Massanés, Kevin Bakker i Teimuraz Khachidze es van penjar les tres plates de la delegació catalana a -73 kg, -81 kg i -90 kg respectivament.

Céline Tsunoda a -63 kg, Ana Garcia Jurado a -52 kg, Miquel Àngel Díaz a +100 kg, Víctor Barrero a -100 kg, Ruben Mani a -90 kg, Pol Menchaca a -81 kg, Mihail Doncila i Luis Veloz a -60 kg van sumar la resta de medalles catalanes: 8 bronzes.

D’aquesta manera, els esportistes catalans sumen punts que els permeten avançar posicions al rànquing nacional per tal de poder-se classificar per a la Fase Final del Campionat d’Espanya Absolut 2019.

Galería fotografies Juan Carlos CuberoFOTOS: JUAN CARLOS CUBERO