Catalunya es penja 6 medalles al Campionat d’Espanya Absolut

Fins a 27 catalans van prendre part dissabte del Campionat d’Espanya Absolut que va tenir la localitat madrilenya de Pinto com a seu. L’edició d’enguany de la competició ha comptat amb la presència dels millors judokes del territori i fins i tot d’aquells integrants de la selecció espanyola que amb el nou cicle esportiu que ha encetat la Federació Espanyola s’han vist obligats a reafirmar-se com els millors a nivell nacional.

La presència catalana al Campionat d’Espanya s’ha saldat amb quatre medalles d’argent i dues de bronze. 6 medalles catalanes que contrasten amb els 4 bronzes aconseguits l’any passati que mostren l’evolució dels judokes catalans.

Eric Peña a -66 kg s’ha penjat la plata després d’una molt ajustada final que s’ha decidit a la tècnica d’or a favor del valencià Gar Uriarte. Carla Ubasart s’ha proclamat subcampiona a -57 kg en cedir només a la final davant de la navarresa Jaione Equiasoain. Teimuraz Khachidze també s’ha fet amb un segon lloc en no poder superar a la final el medallista internacional Nikoloz Sherazadishvili. Noèlia Gonzàlez s’ha proclamat també subcampiona d’Espanya a +78 kg i suma la seva setena medalla en un Campionat d’Espanya Sènior.

Els dos bronzes de l’expedició han estat per Mireia Lapuerta  que encara amb 17 anys es consolida entre les millors d’Espanya a nivell absolut a -48 kg; Carlos Platier a -90 kg, que torna a pujar al mateix calaix del podi que en l’anterior edició.

Jaba Bitasdze a -81 kg i Marta Anton a +78 kg s’han quedat a les portes del podi, havent-se de conformar amb un cinquè lloc.

Enguany Catalunya ha aconseguit classificar 10 judokes més per al Campionat d’Espanya que en l’anterior edició i els resultats aconseguits avui demostren el progrés dels esportistes catalans en la categoria sènior.


Foto. Juan Carlos Cubero