Catalunya domina el medaller a la Copa d’Espanya Júnior de Tortosa

Domini dels judokes catalans al medaller de la Copa d’Espanya A de Tortosa en categoria júnior, que diumenge 13 de gener va convertir la localitat del Baix Ebre en l’epicentre del judo espanyol amb la disputa d’aquesta prova del circuit de Copes d’Espanya sub-21.

Esportistes d’arreu d’Espanya, d’Estònia, de Portugal i del Principat d’Andorra van citar-se al Pavelló de Ferreries per disputar la primera competició de l’any i de l’aturada durant el període nadalenc.

Catalunya i València van quedar empatades amb 4 ors cadascuna, però amb un nombre superior de medalles d’argent per als catalans. Aragó va quedar relegada al tercer lloc del medaller.

Els judokes catalans van aconseguir penjar-se 15 medalles en la jornada de diumenge; a les que cal sumar les 11 cinquenes places les 9 setenes places que completen el balanç de l’actuació.

Els ors van ser per a Patrícia Torres a -57 kg, Jana Cid a -44 kg, Pau Santacreu a -60 kg i Ilia Khabuliani a -90 kg. Pol Menchaca a -81 kg, Ricard Muñoz a -100 kg,

Aakriti Dasgupta a -63 kg i Bianka Ramon a -52 kg es van endur les plates.

I les medalles de bronze van ser per a Ana Martínez a -78 kg, Nerea Garcia a -70 kg, Cristina Juárez a -63 kg, Sandra Serapio a -57 kg, Raquel Romeu a -44 kg, Aaron Cepero a +100 kg, Emmanuel Toscano a -81 kg i Artur Xargay a -73 kg.

Aquests bons resultats permeten als judokes Catalans poder seguir escalant en el rànquing de Copes d’Espanya per tal de poder aconseguir la classificació per al Campionat d’Espanya. Tan sols queda una Copa d’Espanya a Salamanca per tal de tancar la classificació, el 26 de gener, i veure quins judokes obtindran el passaport per a la Fase Final i quins caldrà que es guanyin el bitllet a la Fase Sector.Foto: Juan Carlos Cubero