Catalunya aconsegueix deu medalles al Campionat d’Espanya Junior


Un total de 25 judokes catalans van desplaçar-se el passat divendres cap a la localitat madrilenya de Pinto per tal de disputar el Campionat d’Espanya en categoria sub-21, tots ells amb l’objectiu de pujar al calaix més alt del podi.

En categoria femenina, l’expedició catalana va aconseguir 5 medalles, 3 d'argent per Mireia Lapuerta (-44kg), Marta Also (-48kg) i Marta Antón (+78kg) i 2 de bronze per Elena Gassull (-52kg) i Míriam Pané (-63kg, Judo Vilafranca). A destacar, també, l'actuació de Marina Garriga (-44kg) que va acabar en un 5è lloc final.

Pel que fa a l’actuació dels nois, la selecció quadribarrada també va aconseguir un total de 5 medalles, en aquest cas van ser 1 or de David Garcia (-60kg), 1 argent de Jorge Gallego (-100kg) i 3 bronzes d'Oriol Subirana (-55kg), Harutyun Kepidyan (-60kg) i Jesús Fuente (-81kg). Mencionar també l'actuació de l'Amadeu Riera (-55kg), el Gerard Garriga (-60kg), el Javier Cabello (-66kg) i el Juli Palacios (-100kg) que, tot i no aconseguir medalla, es van quedar a les portes del premi final amb un 5è lloc.

Aquests resultats representen una millora significativa dels resultats de l'any anterior, incrementant en 3 el nombre de medalles totals. Els seleccionadors catalans Marc Esbrí i Juan Burdalo van mostrar la seva satisfacció amb la feina feta pels nostres esportistes a Pinto, ambdós consideraven que podrien haver sigut més medalles si els nostres esportistes no s'haguessin vist les cares entre ells en combats clau que varen deixar a alguns judokes catalans fora de la lluita per les medalles.  El President de la Federació Fermín Parra va acompanyar a l´expedició per donar el seu suport.

Enllaç resultats

Enllaç galería de fotogafies (Hector Andreu)