Catalunya aconsegueix 4 medalles de bronze al Campionat d'Espanya Absolut

Pinto ha estat un cop més la localitat escollida per la Real Federació Espanyola de Judo per a la disputa del Campionat d’Espanya Absolut d’enguany. 237 judokes provinents de 17 comunitats autònomes s’han donat cita entre dissabte i diumenge en la màxima competició a nivell espanyol.

16 esportistes catalans, acompanyats per Kenji Uematsu, Verònica Pujalte i Juan Ma Burdalo com a responsables, s’han desplaçat fins a Madrid per a participar en aquest Campionat.

L’actuació catalana s’ha saldat amb quatre medalles de bronze, quatres cinquenes posicions, un setè lloc i cinc novenes places.

Eole Picot a -73 kg, Carlos Platier a -90 kg, Teimuraz Khachidze a -100 kg i Patrícia Torres a -57 kg s’han penjat medalles de bronze de l’expedició quadribarrada. Cal destacar la medalla de la tarragonina Patrícia Torres, que amb només 17 anys i encara en categoria cadet ha aconseguit pujar al podi d’un campionat absolut; Torres ja es va proclamar fa unes setmanes Campiona d’Espanya Júnior i la setmana que ve, participarà al Campionat cadet.

Eric Peña a -66 kg, Giorgi Khabuliani a -81 kg,  Fran Molina a -100 kg i Carla Ubasart a -57 kg s’han quedat a les portes de la medalla i han quedat relegats al cinquè lloc.

Yolanda Torres a -78 kg ha aconseguit una setena posició en un pes que enguany ha notat l’absència de Laia Talarn, que ha preferit centrar els seus esforços en el circuit olímpic que arriba al tram final.

Giorgi Tkemaladatze a -66 kg, Gerard Garriga a -60 kg, Daine Cordero a -48 kg i Elena Gassull a -52 kg no han tingut massa encert i s’han classificat en novè lloc. Menys sort han tingut David Garcia a -66 kg, Míriam Pané a -63 kg i Marta Antón a +78 kg que han perdut els primers enfrontaments i no han pogut optar a disputar més combats.

En total, 4 bronzes i 4 cinquens llocs són el balanç català al Nacional d’enguany; aquest resultats contrasten amb les 4 medalles aconseguides també en l’anterior edició però que en aquella ocasió van ser d’or, argent i dues de bronze.

Kenji Uematsu, Assessor Tècnic de la FCJiDA i cap de l’expedició cap a Madrid, creia que les 4 medalles de bronze no reflecteixen tot el potencial que té Catalunya: “Tot i l’alta exigència del Campionat, 4 medalles de bronze em semblen poc coneixent el potencial que té Catalunya”. Deixant de banda els resultats, Uematsu també ha valorat el nivell mostrat pels esportistes catalans, “Crec que cal treballar molt més per anar apujant dia a dia el nivell i estar més a prop dels millors d’Espanya, que crec que és on Catalunya mereix ser”-ha conclòs.

Galería de fotografies