Bona valoració del Campionat de Catalunya de KYUS

El passat diumenge 17 d’abril, la capital del Baix Penedès va acollir la darrera prova en la categoria de kyus, judokes de graus inferior al negre. Durant tot el matí esportistes d’entre cinturó groc i fins a marró van prendre part en el Campionat de Catalunya de Kyus d’enguany.

En les competicions de kyus, que tenen com a objectiu la promoció de la competició en esportistes que possiblement tenen una experiència inferior que altres judokes que es dediquen exclusivament a la competició, es distingeixen dues categories –a més dels pesos- en categoria masculina: de groc a verd i de blau a marró. En quan a les noies, només hi ha la categoria de groc a marró. Cal destacar que és una prova oberta i per tan, el límit d’edat només es fixa per baix, i per participar-hi cal haver nascut com a mínim al 1998.

Després d’una matinal d’intensa activitat als 5 tatamis disposats a les instal·lacions del Vendrell, van quedar definits els Campions de Catalunya de Kyus d’aquesta edició.

Els vencedors en categoria  a blau a marró van ser: Pere Mercader (NT Barcelona Nord) a -60 kg, Carlos Montón (Badia) a -66 kg, Nassary Hernández (Vital Esport) a -73 kg, Víctor Talarn (NT Barcelona Nord) a -81 kg, Joan Mauro (CN Terrassa) a -90 kg i Joel Luque (TAO) a +90 kg.

Israel Garcia (Pineda) a -73 kg, Sergi Rodríguez (Tada Imo Dojo Sabadell) a  -81 kg i Francisco Calderón (TAO) van emportar-se les medalles d’or en la categoria d’entre cinturó groc i verd.

Pel que fa les noies, Lucía Gasión (Claror) i Blanca Suàrez (Vital Esport) van quedar campiones en els pesos de -52 kg i -63 kg respectivament.

L’acte de lliurament de premis va comptar amb la presència del Regidor d’Esports del Vendrell, Sr. Ferran Trillas; del President de la FCJiDA, Sr. Fermín Parra, i del Vicepresident Institucional de la FCJiDA, Sr. Isabelo Pacheco. Amb l’entrega de medalles es van cloure un cap de setmana en què la ciutat tarragonina va acollir dos campionats, la Fase Sector dissabte i el Campionat de Kyus el diumenge.

La competició es va desenvolupar gràcies a la tasca de la Direcció Esportiva, encapçalada per Jordi Yuste, i de l’àrea de kyus dirigida per Joaquim Hernández.

Hernández va fer una molt bona valoració de l’esdeveniment: “Una vegada més s’ha aconseguit l’objectiu, que és que la gent més gran i que probablement s’ha iniciat en la nostra disciplina més tard, pugui provar la competició –el shiai-, veure la gent gran que mai no ha competit, dalt d’un podi emportant-se una medalla és una gran satisfacció”-ha expressat el responsable de l’àrea de kyus.

FOTO: HECTOR ANDREU