Bona actuació catalana en el 41è Trofeu Internacional Ciutat De Barcelona – I Copa d´Espanya Absoluta (Escrit : Ferran Piqué, fotografies : Hector Andreu, Ferran Piqué, Laura Puig)


El Pavelló Olímpic de la Vall d’Hebron va ser la seu el passat dissabte 22 de Febrer, del 41è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Judo, que enguany formava part del circuit de Copes d’Espanya Sènior, classificatòries pel Campionat d’Espanya.

La cita va acollir gairebé 300 esportistes provinents d’arreu d’Espanya així com 9 països més, entre els quals destacaven França i Itàlia amb major nombre d’inscrits (La resta de països participants van ser: Andorra, República Dominicana, Luxemburg, Suècia, Gales i Holanda).

La competició va donar el tret de sortida a les 10 h, tal i com estava previst, es van disputar les fases eliminatòries de les 14 categories. El Pavelló s’anava omplint de mica en mica a mesura que s’acostaven els enfrontaments per les medalles, i a les 15 h es va fer la desfilada de les banderes de tots els països participants, fet que va donar pas al bloc de finals.

Els judokes catalans van aconseguir un total de 7 medalles –4 de bronze i 3 d’argent. A -48 kg, Marta Also, a -60 kg Víctor Garcia, i Marta Antón i Noelia González a +78 kg van pujar al tercer esglaó del podi. Carla Ubasart a -57 kg, Cristòfol Daudèn a -66 kg i Tomàs Morales a -81 kg van aconseguir les plates de l’equip català.

Jose Conde, seleccionador català masculí feia la següent valoració de la competició: “El Ciutat de Barcelona d'enguany ha estat tot un èxit , superant àmpliament el nivell i nombre de participants d'anteriors edicions; això fa que els resultats aconseguits pels nostres judokes tinguin un valor afegit”.

Quant a l’actuació del país amfitrió, “Cal destacar la plata del prioratí Cristòfol Daudén, que, sent junior encara, s’ha plantat en la final d’un dels pesos més complicats; això demostra el gran futur que li espera. Per altra banda, Víctor Garcia i Tomàs Morales han demostrat que a hores d’ara es troben entre els millors a nivell estatal” –afirmava Conde.

Rebeca Garcia, seleccionadora catalana femenina coincidia amb el seu company en quan a la qualitat de la competició. En referència a l’actuació de les atletes catalanes, “Les nostres noies han demostrat estar a l’alçada de la competició. A -48 kg, la medalla de bronze l’han disputat dues judokes catalanes en un gran combat entre Daine Cordero i Marta Also. Carla Ubasart a -57 kg ha demostrat el seu gran potencial, tot i ser junior, ha disputat l’or a la veterana Carolina Prats, en un encontre molt intens. A +78 kg la veterana Noelia González, i  la jove Marta Antón (encara en categoria cadet) han pujat al podi. Un balanç positiu d’una gran jornada de judo” – deia Garcia.

La Comunitat de Madrid amb 11 medalles en categoria masculina –3 d’elles d’or– i la Comunitat Valenciana amb 5 medalles en categoria femenina –3 d’or– van endur-se el Trofeu Ciutat de Barcelona que els acreditava com als millor equip masculí i femení respectivament.

La cerimònia de clausura i l’entrega de medalles la van dur a terme el President de la Federació Espanyola, Juan Carlos Barcos; el Representant de l’Esport Català a Barcelona, Santiago Siquier; el Secretari executiu de l´Institut Barcelona Esports, Manel Punsoda, Emilio Serna, 9è DAN de judo i expresident de la Federació Catalana de Judo i DA; el President de la Federació Catalana de Judo i DA, Fermín Parra; el Vicepresident de l’Àrea Esportiva de la FCJiDA, Jordi Yuste; el Vicepresident Institucional de la FCJiDA, Isabelo Pacheco, i Ignasi Sentís, Vicepresident de l’Àrea Econòmica de la FCJiDA.

Als següents enllaç hi trobareu els resultats i la galería de fotografies:

http://www.fedecatjudo.cathttp://backend.fedecatjudo.cat/media/public/document/file/934/Resultados_TI_Ciutat_de_Barcelona_-_Copa_de_Espanya_absoluta.pdf

http://www.fedecatjudo.cat/judo/7#prettyPhoto[66]/0/

Ferran Piqué