Bona actuació catalana al Campionat d’Espanya infantil i cadet

500 participants al Campionat d’Espanya Infantil i Cadet que durant els dies 5 i 6 de maig ha tingut lloc a Talavera de la Reina i que ha comptat amb la participació d’un nombrós combinat d’esportistes catalans que s’han endut un total de 16 medalles.

Dissabte va tenir lloc la primera jornada en què es van disputar tots els pesos de la categoria cadet i algun de la infantil; mentre que diumenge ha estat el torn dels pesos que encara no s’havien disputat.

La Comunitat de Madrid ha dominat el medaller en general, quedant en primer lloc en totes les categories a excepció de la categoria infantil femení en què Catalunya s’ha imposat.

La selecció catalana, que s’ha penjat un total de 7 ors, 5 plates i 4 bronzes ha quedat en 4a posició del medaller cadet femení gràcies a l’or d’Ai Tsunoda (-70 kg), que revalidava el títol sumant el seu cinquè Campionat d’Espanya; i els bronzes de Laia Garolera (-63 kg) i Aira Lázaro (-40 kg).

L’or de Ricard Muñoz (+90 kg), la plata de Pau Santacreu (-60 kg) i els bronzes de Marc Garcia (-66 kg) i Jordi Perez (-81 kg) han portat al tercer calaix del podi a la selecció catalana cadet masculí.

Les noies de la categoria infantil han brillat penjant-se fins a 4 ors i quedant en el primer lloc del medaller, per davant de Madrid i Castella i Lleó. Les noves Campiones d’Espanya són Valle González (-40 kg), Nora Guerrero (-48 kg), Neus Santacreu (-52) i Ainhoa Lopez (+63 kg). Gisela Molina (-36 kg) i Iris Alsina (-48 kg) s’han proclamat Subcampiones. Paula Cid (-40 kg) i Raquel Romeu (-44 kg) s’han endut el bronze.

L’or d’Ahmed Mssahal (-42 kg) i la plata de Francisco Javier Martínez (-66 kg) han estat les úniques medalles dels esportistes catalans infantils masculins.

L’expedició quadribarrada tanca el Campionat amb un total de 16 medalles.

Cal destacar també la participació en la competició d’un nombrós col·lectiu d’àrbitres catalans: Alfonso Arjona, Joaquim Hernández, Eduard Minguet i Susanna Muñoz a més de Manel Cortés, actual Director del Col·legi Nacional d’Àrbitres.