Bon paper dels judokes universitaris als Europeu de Rijeka


La ciutat croata de Rijeka ha acollit els dies 24 i 25 de juliol els Jocs Europeus Universitaris, que han comptat amb una àmplia representació catalana. Els 19 judokes participants es van desplaçar plegats en autocar el passat dijous fins a Croàcia.

La delegació quadribarrada va estar formada per judokes d'universitats d'arreu del territori: la UPF, UB, UAB, UVic, URV, UPC, UdG, UIC i UOC i UAO. El balanç de l'actuació han estat una cinquena plaça aconseguida per Carla Ubasart a -57 kg (UB); una medalla de bronze que es va penjar Noelia Gonzàlez (UVic) a +78 kg. I per últim, Eric Peña (UB) es va proclamar campió d'Europa Universitari a -66 kg.

La resta de participants catalans tot i anar superant rondes no van aconseguir arribar als combats de medalla.

El seleccionador català universitari, José Luis Rodríguez, feia una molt bona valoració del paper dels catalans: "En tot moment han donat la cara i han estat a l'alçada de les circumstàncies; cal tenir en compte que molts d'ells són de primer any de carrera"-ha explicat.

Sobre els resultats, "La llàstima ha estat perdre les semifinals de la Carla Ubasart i la Noèlia Gonzàlez d'una manera tan justeta" -ha conclòs.

La pròxima cita universitària serà l'any vinent a Coimbra, que acollirà el Campionat Europeu.

El President i la Junta Directiva de la federació donen l´enhorabona als judokes i als seus entrenadors per aquests bons resultats