BON PAPER DELS JUDOKES CATALANS AL CAMPIONAT D’EUROPA SUB-21 DE MÀLAGA

·  David Garcia (-60 kg) va estar a punt de penjar-se el bronze, quedant en cinquè lloc.

Màlaga ha estat la seu acollida enguany per a la celebració del Campionat d’Europa sub-21, adreçat a judokes nascuts entre el 1996 i el 2001. Un total de 405 judokes de 41 nacionalitats europees han participat del 16 al 18 de setembre en aquesta cita, una de les proves de més prestigi i exigència a nivell continental però també a nivell mundial, per la gran quantitat de potències del judo que es concentren a Europa.

Mireia Lapuerta, Patrícia Torres, Oriol Subirana i David Garcia han estat els 4 judokes catalans convocats per integrar la delegació espanyola, conformada per 19 esportistes.

Divendres i dissabte va ser el torn de la competició individual; tot i que tota la representació catalana es va concentrar el primer dia, la jornada per als pesos lleugers.

La cadet Mireia Lapuerta, a -44 kg, va quedar eliminada en primera ronda tot i realitzar un excel·lent combat i perdre davant la francesa que després s’enduria la medalla d’or.

A -55 kg, Oriol Subirana tampoc va tenir el seu millor dia, un sorteig molt dur va emparellar el teianenc a primera ronda amb el rus Alii Pafov; que acabaria plantant-se a la final i penjant-se la plata.

La tarragonina Patrícia Torres a -57 kg, en edat cadet encara, va començar derrotant la francesa número 25 mundial. Torres no va poder seguir avançant en veure’s superada per la israeliana cinquena mundial, Ariel Bezalel; quedant d’aquesta manera fora de la competició.

Per últim, el també tarragoní David Garcia va fer un molt paper molt destacat a -60 kg. Garcia es va desfer de l’israelià Daniel Ben David i del moldavés Nicolae Foca, però quedant-se a les portes de la semifinal en perdre els ¼ de final amb el representant francès. La medalla de bronze també se li va resistir al català davant l’italià Manuel Lombardo; quedant en cinquena posició.

Diumenge va ser el dia de la competició per equips, en el que només hi va prendre part una de les 4 catalanes; Patrícia Torres, tot i que l’equip espanyol va caure a les primeres de canvi davant l’equip britànic.

Destacar, que davant la gran quantitat de participació per part de la Federació Catalana de Judo; el President Fermín Parra es va desplaçar a la localitat andalusa per donar-los suport. Parra també va ser l’encarregat del lliurament de medalles. El President va acabar molt satisfet i orgullós de l’actuació catalana, tal i com va expressar en acabar el torneig.

No oblidar que el comitè d’arbitratge d’aquesta edició del campionat va comptar amb 4 àrbitres catalans: Manel Cortés i Alfons Arjona, comissionats d’arbitratge; i Juan José Tascón, José Maria Garcia.