BON PAPER CATALÀ A LA COPA D’ESPANYA DE GALÍCIA

El municipi d’Arteixo, situat a la província de Corunya, va acollir el passat dissabte la quarta edició del Trofeo Internacional Concello d’Arteixo que alhora compta amb la categoria de Copa d’Espanya “A” en categoria. A la competició hi van participar un centenar de judokes, entre ells una nodrida representació catalana.

La delegació catalana va tenir un paper molt destacat i va aconseguir quedar en segona posició en el medaller general, només per darrere de la Comunitat de Madrid. Els nostres judokes, tots federats pel Judo Rei i per l’Associació Girona-Judo,  van penjar-se quatre medalles d’or i dues de bronze.

Oriol Subirana va dominar la categoria de -60 kg i va acabar en primer lloc. Les seves companyes de club, Mireia Lapuerta i Marta Also, també van fer una excel·lent actuació i van ocupar el primer esglaó del podi de -48 kg i -52 kg respectivament. Melanie Chisari va sumar el darrer or per a Catalunya, fent-se amb el lideratge de la categoria de -63 kg. Eduard Xargay a -73 kg i Sergi Salas a -90 kg van acabar en tercer lloc. Per últim cal destacar la cinquena plaça d’Àlex Salas a -73 kg.

Les 6 medalles aconseguides en terres gallegues serveixen perquè els esportistes catalans puguin seguir avançant en el rànquing espanyol, de manera que si en tancar-se el circuit de Copes d’Espanya el pròxim 25 de febrer amb la celebració de la Supercopa d’Espanya de Barcelona, es troben entre els 4 judokes més ben puntuats de la categoria, podran accedir a la Fase Final del Campionat d’Espanya Absolut sense haver de classificar-se per mitjà de les Fases de Sector.

La propera prova sènior del circuit de Copes serà aquest proper cap de setmana a Valladolid on s’hi celebrarà la Copa d’Espanya “A” de Castella i Lleó, que serà l’última abans que la gira arribi a Barcelona al mes de febrer.

FOTO: Melanie Chisari, or a -63 kg | Federació Gallega de Judo (C.Queiro)