BON NIVELL A LA COPA CATALUNYA DE KYUS

Com ja va sent habitual durant els últims anys, la Copa Catalunya de Kyus ha marcat el punt d’inici de la nova temporada 2016-2017; una vuitantena de judokes han participat aquest dissabte en aquesta prova destinada a esportistes de grau inferior a cinturó negre i nascuts a partir del 1999.

Aquest tipus de cites tenen com a objectiu fomentar la competició especialment donant l’oportunitat d’enfrontar-se a judokes amb graus similars d’experiència,  fet que assegura que ambdós puguin progressar a base de combats entre esportistes en els que no hi ha una gran desigualtat de nivell.

Com a novetat de la prova, que ha tingut lloc a les Llars Mundet, s’han introduït els nous canvis previstos per la vigent temporada: la implantació del sistema CARE, que permet una millora arbitral qualitativa per la possibilitat d’analitzar les accions amb vídeo; i el fet que s’hagi reduït el nombre zones de competició de 4 a 5 i s’hagin ampliat un metre quadrat i afegit un metre més de seguretat.

Els esportistes participants de 34 clubs s’han dividit en dos torns segons el seu cinturó, de manera que a les 9:15 s’ha iniciat la prova per als judokes amb cinturó blau i marró; i a segona hora, pels compresos entre el groc i el verd.

La jornada s’ha desenvolupat amb total normalitat i els responsables n’han fet una molt bona valoració. Per una banda, Joaquim Hernández de l’àrea de kyus s’ha mostrat satisfet ja que s’ha pogut complir l’objectiu amb escreix: “La intenció d’aquest torneig és fer un shiai, ja que la majoria de clubs no tenen la possibilitat de reproduir-ne les condicions però que té com a objectiu que els esportistes puguin progressar a base d’enfrontar-se amb gent amb la qual no hi hagi gaire desigualtat”-ha explicat Hernández.

Jordi Yuste, Director Esportiu; ha estat l’encarregat juntament amb el President Fermín Parra de lliurar les medalles i ha comentat la participació a la competició: “Tot i que haguem tingut una bona participació, enguany ha estat impossible quadrar els calendaris de manera que la competició ha coincidit amb un entrenament federatiu, i pot ser que hagi fet disminuir el nombre de participants, tot i l’alta afluència que suposa la presència de 80 judokes”-ha explicat.