ALT NIVELL A LA SUPERCOPA D’ESPANYA DE TORTOSA

Entre els dies 14 i 15 de gener, més de 500 judokes van ocupar la localitat ebrenca de Tortosa per prendre part a les dues proves del circuit de Copes d’Espanya que es duen a terme al Baix Ebre.

Diumenge va tenir lloc la competició en categoria infantil. Esportistes nascuts entre el 2003 i 2004 vinguts d’arreu del territori espanyol i de Bulgària van participar de la IX Súper Copa d’Espanya sub-15, que alhora és la desena edició de la Copa Internacional Ebrenca.

Com que es tracta d’una competició del calendari de la Real Federació Espanyola de Judo, tot i que organitzada pel Nucli de Tecnificació Priorat-Tortosa juntament amb la Federació Catalana de Judo, els punts aconseguits segons el resultat obtingut serveixen per a elaborar el ranquing de judokes per tal d’aconseguir el passaport per al Campionat d’Espanya.

La bona reputació d’aquesta competició juntament amb la combinació d’altres factors, com l’organització i el nombre de delegacions; han fet des de fa temps, que sigui una de les cites més importants del calendari i on s’hi pot veure el millor judo del panorama espanyol en edat sub-15.

Les 15 medalles aconseguides per la delegació amfitriona, Catalunya, van ser suficients per aconseguir que quedés capdavantera en el medaller.

Marc Bechdeju a -46 kg, Pau Sangenís a -55 kg, Antoine Le Monze a -66 kg, Aira Lázaro a -36 kg i Isabel Querol a -40 kg van ser els esportistes que es van endur l’or.

Nerea Garcia a +63 kg, Raquel Romeu a -40 kg, Natàlia Penas a -36 kg i Kindi Ba a -66 kg van acabar en segona posició

Els bronzes catalans van saber per a: Ahmed Mssahal i Samuel Arancibia a -38 kg, Daniil Oganesyan a -42 kg, Gerard Gamiz a -55 kg, Umesh LLoerente a -66 kg, Marina Hidalgo a -57 kg, Nere Garcia i Erika Calzado a +63 kg ambdues.

L’èxit de la competició no es limita únicament als bons resultats catalans que els van fer triomfar en el medaller; sinó al pas de més de 2.000 persones en un únic campionat, fet que va provocar que durant tot el cap de setmana, els establiments pengessin el cartell de complet. 


Fotografía - Juan José Penas


Fotografía - Juan José Penas