Ai Tsunoda, esportista femenina amb més projecció de Catalunya

Els millors esportistes del País es van aplegar el passat 15 de gener al Caixa Fòrum de Barcelona, que enguany va acollir la 23a Festa de l’Esport Català. Entre els esportistes catalans més mediàtics com Ona Carbonell, Carles Puyol o Marc i Àlex Márquez, aquesta edició va comptar amb la presència d’Ai Tsunoda, la judoka catalana amb qui van compartir protagonisme.

Organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i amb l’objectiu de retre homenatge als esportistes més destacats de l’any 2019, el jurat de la Festa va reconèixer Ai Tsunoda com a esportista femenina amb més projecció.

Els ors als 3 Campionats d’Espanya (cadet, júnior i absolut), l’or al Campionat del Món Cadet, l’Or a l’Europeu Cadet i al Festival Olímpic de la Joventut Europea van ser suficient perquè la judoka fos reconeguda amb aquest guardó.

Dirigida pel periodista d’Esport3, Bernat Solé, qui va entrevistar la judoka en recollir el premi; la gala va comptar amb l’assistència de la Consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras; el President de la UFEC, Gerard Esteva i el President de la Federació Catalana de Judo, Fermín Parra.

Des de la Federació no podem sinó que felicitar Tsunoda i el Dojo Lleida per les grans fites assolides i les moltes que de ben segur assoliran en un futur.