8 medalles catalanes al Campionat d'Espanya Júnior 2016

Pinto ha estat seu avui de la celebració del Campionat d’Espanya sub-21 en què hi han participat judokes arribats de totes les autonomies, entre ells un equip de 29 esportistes catalans que ahir es va desplaçar fins al municipi madrileny.

La delegació catalana que venia de fer un molt bon paper en la fase prèvia del campionat, la Fase Sector, ha tornat a disputar una brillant actuació sumant 4 medalles d’or, 2 de plata i 2 més de bronze i aconseguint una segona posició en el medaller nacional.

Oriol Subirana a -55 kg, Javier Cabello a -73 kg, Mireia Lapuerta a -44 kg i Patrícia Torres a -57 kg s’han penjat les medalles d’or de l’expedició catalana, proclamant-se Campions d’Espanya Júnior. Gerard Garriga a -60 kg i Jusep Custodio a -100 kg han pujat al segon esglaó del podi i s’han emportat els subcampionats en les respectives categories. Nshan Kepidyan a -73 kg i Marta Anton a +78 kg han quedat en tercera posició.

La selecció quadribarrada s’ha quedat a les portes d’aconseguir 7 medalles més, ja que Jordi Xancó a -81 kg, Gerard Estevez i Anael Ruiz a -90 kg, Juli Palacios a -100 kg, Marina Garriga a -44 kg, Paula Roset a -48 kg i Elena Gasull a -52 kg han perdut els combats per la medalla de bronze tot i realizar molt bons combats al llarg de tot el campionat i s’han hagut de conformar amb la cinquena plaça.

Les setenes places de Pol López a -55 kg i Marc Castellà a -66 kg han completat els resultats de la delegació catalana.

Per altra banda, destacar el bons combats i l’alt nivell de la resta de la selecció formada per: Amadeu Riera i Harutyun Kepidyan a -60 kg, Jesús Fuente a -81 kg, Illia Khabuliani a -90 kg, Marc Martí a -100 kg, Ivan Suarez a +100 kg, Marta Also i Paula Cubero a -48 kg, Cristina Calvo i Jazmin Arjona a -63 kg i Clàudia Salgado i Aina Cornellà a -78 kg.

L’staff tècnic de la Federació Catalana de Judo i D.A. que ha acompanyat el combinat català al Campionat feia una molt bona valoració del rendiment dels esportistes: “Tot i ser un equip molt jove ha mostrat un molt bon nivell i han sabut estar sobre el tatami i afrontar totes les situacions i dificultats que s’han anat trobant. Esperem molt tan a curt com a llarg termini d’aquests judokes que han demostrat tenir un llarg futur per davant i poder mantenir la línia ascendent del judo català”-han coincidit Marc Esbrí, Rebeca Garcia i Jordi Yuste en finalitzar la competició.