7 medalles catalanes a la Súpercopa d’Espanya cadet d’Hondarríbia

Podi -44 kg. Mireia Lapuerta OR i Marina Garriga, PLATA | Foto: Judo Noticias

La localitat basca d’Hondarríbia va acollir dissabte la darrera Súpercopa d’Espanya Cadet de la temporada, que va comptar amb la participació d’uns 450 judokes arribats de 17 federacions autonòmiques i de 3 delegacions procedents de França, Portugal i el Principat d’Andorra.

Fins a 25 esportistes catalans van desplaçar-se fins a Hondarríbia per disputar la competició, alguns d’ells amb opcions clares per aconseguir la classificació per al Campionat d’Espanya per mitjà del circuit de Copes d’Espanya per la seva regularitat en les diverses competicions a les que han participat.

Marc Garcia del Judo Bushido va aconseguir una cinquena posició en la categoria de -66 kg. A -73 kg, Maxime Le Monze dels Maristes va aconseguir una tercera posició, mentre que Jordi Solé del Judo Rei va acabar en setè lloc. A -90 kg, Roger Vazquez i Ilia Khabuliani, ambdós del Bushido, van aconseguir una cinquena posició i una medalla d’argent respectivament.

Pel que fa les noies, Mireia Lapuerta i Marina Garriga van lluitar entre elles per fer-se amb l’or, finalment la judoka del Judo Rei es va endur la primera posició, mentre que Garriga, dels Pallaresos, va penjar-se la plata a -44 kg. Domini català també al pes de -48 kg en què Paula Roset, també del Judo Rei, va imposar-se en tots els seus enfrontaments per tal de pujar al primer esglaó del podi. La judoka del Vital Sport, Patrícia Torres va imposar les seves regles de joc a -57 kg derrotant a totes les seves rivals fins a la consecució de l’or. La figuerenca Telma González de l’AJAE es va emportar la medalla de bronze a -70 kg. A +70 kg, Aina Cornellà del Club de Judo Olèrdola es va quedar a les portes de pujar al podi, i va classificar-se en cinquè lloc.

L’expedició catalana torna amb un botí de set medalles  –3 d’or, 2 d’argent i 2 de bronze– i una tercera posició en el medaller de la competició que reflecteixen el bon treball dels judokes catalans participants i l’alt nivell demostrat.

Amb els resultats de les dues proves restants del circuit de Copes cadet, la Copa de les Illes Balears la setmana que ve i la Copa “A” de les Canàries el 12 de març, quedaran definits els esportistes que accedeixen al Campionat d’Espanya Cadet pel rànquing nacional, que es disputarà el 7 i 8 de maig a Madrid.

Resultats oficials Súpercopa d'Espanya Cadet - Torneo Ama Guadalupekoa