60 judokes s’examinen de pas de grau a Barcelona

Un total de 60 judokes es van presentar el passat dissabte a l’examen de pas de grau de 1r a 4t DAN, que dos cops a l’any convoca la Federació. Les Llars Mundet han estat el lloc escollit aquest estiu per a dur-hi a terme els exàmens tècnics.

La jornada es va organitzar en dos torns. En el primer hi va haver un total de 30 candidats, dels quals 28 van superar els requisits exigits i per tant van accedir al nou grau. En el segon torn també hi va haver 30 aspirants, la majoria arribats de fora de l’àrea de Barcelona. De la trentena, tots menys dos van assolir la seva fita.

En aquest segon torn cal destacar l’examen d’Eloi Moreno, de 22 anys, que va accedir al Cinturó Negre 1r DAN que li va ser entregat pel President de la FCJiDA, Fermin Parra. Moreno, que té Síndrome de Down, va demostrar un gran esperit de superació en el seu Kata, que li va valdre per fer realitat un dels seus somnis. D’aquesta manera, ja són 4 els catalans amb aquesta síndrome que han aconseguit arribar al cinturó negre. A Eloi Moreno l’han precedit 3 altres casos de judokes de l’Alt Camp, Priorat i el Bages, i ara del Tarragonès.

Quant als tribunals cal destacar que un cop més, com ja es va fer en la darrera convocatòria, des del Departament d’Ensenyament de la Federació, s’està apostant per a preparar nous membres que els puguin integrar.
FOTO: Guillem Martínez Portugues