475 judokes a la Copa de Catalunya Benjamí i Aleví

Més de 1200 persones van passar dissabte passat pel Pavelló Municipal de Cardedeu, que va acollir una completa jornada de judo amb la celebració de la Copa de Catalunya Benjamí i Aleví. 475 judokes arribats d’arreu de Catalunya van participar de la competició que es va dividir en dos torns: al matí ho va ser el dels més grans, els judokes alevins, nascuts entre el 2008 i el 2009; mentre que a la tarda, van ser els benjamins, nascuts els 2010 i 2011, els  protagonistes.

Es tracta de la primera prova de la temporada per als judokes d’aquestes dues categories considerades de promoció, en què molts dels esportistes s’estrenaven en competició. Per tal de fomentar que la jornada anés més enllà de la competició, ambdues categories van tenir escalfaments conjunts, cosa que va permetre als participants relacionar-se amb nens d’altres clubs.

Per tal d’assegurar la igualtat d’oportunitats entre tots els esportistes, la competició es va organitzar amb sistemes de lligues per agrupació de pes: d’aquesta manera es va assegurar que tots els participants disputaven un mínim de combats, així com de poder trepitjar el podi i endur-se un guardó de la competició.

La següent prova per als judokes d’aquestes categories serà el Campionat de Catalunya. Tal i com s’ha fet en les darreres temporades, a partir dels resultats d’aquesta primera competició s’agruparan els participants segons el seu nivell per a la propera prova i així assegurar que tothom pot disputar combats amb esportistes de nivell similar.

La mascota JudoXics, la Jaqui, no es va voler perdre l’ocasió i va aprofitar per passar el dia a Cardedeu i gaudir de l’espectacle i dels bons combats que van oferir els participants.