40 judokes al Trofeu Ne Waza Francesc Talens

6 anys després del decés del mestre pioner del judo a Catalunya, Francesc Talens; el passat dissabte 19 de maig Badia del Vallès va acollir la catorzena edició del Trofeu Ne Waza Francesc Talens.

Més d’una quarantena de judokes van participar en aquesta cita de competició de judo terra. Aquest torneig es reserva exclusivament a combats de terra, fet que ofereix una visió diferent de la competició habitual ja que durant els 3 minuts es poden observar treballs impressionant de ne waza tant d’immobilitzacions, luxacions i estrangulacions. 

Els esportistes, que també es van agrupar en categories de pes, van disputar diverses lligues segons el nombre de participants del pes; d’on en van sortir els vencedors que enguany són: Andrés Parejo (Judo L’Hospitalet) a -66 kg, Víctor González (Eixample) a -73 kg, Ferran Cabañó (Maristes) a -81 kg, Josep Custodio (Condal) a -90 kg, Àgata Fornós (Judo Montserrat) a la lliga agrupada de -52 i -57 kg, Patrícia Torres (Vital Esport) a -63 kg i Maria José Fernández (Judo Montserrat) a +63 kg.

Enguany s’ha abaixat l’edat mínima de participació, de manera que calia haver nascut al 2003 o abans per tal de poder prendre part de la cita; mesura que va afavorir un augment de les inscripcions.