4 medalles per la selecció catalana al Campionat d’Espanya Absolut (fotografies Hector Andreu)


Fotografia Hector Andreu

La localitat Madrilenya de Pinto, va acolllir el passat 25 d’abril el Campionat d’Espanya Absolut 2015, on la Federació Catalana de Judo va estar representada  per 22 esportistes que van aconseguir emportar-se 4 medalles (una d´or, una de plata i dos de bronze), millorant el resultat de l’any passat (un or i 3 bronzes).

L’or l’aconseguia la Laia Talarn (-78 kg) al revalidar el seu títol estatal, en imposar-se a la final a la judoka catalana amb llicència per Valencia Marta Tort. A -66 Eric Peña, pujava un esglaó més al podi, en relació a l’any passat, aconseguint una merescuda plata. Bonze pel Sergi Salas (-90), que confirmava la seva progressió, i després de les dues medalles en categoria junior, s’emportava la seva primera medalla a categoria absoluta. Finalment la Noelia González (+78) s’imposava a la seva companya de club Marta Anton aconseguint el bronze al nacional Absolut (i en van sis).

Els seleccionadors absoluts Juan Ma Burdalo i Rebeca Garcia mostraven la seva satisfacció després de la competició, encara que consideraven que amb una mica més de sort podrien haver tornat amb alguna medalla més, prova d’això son els quatre cinquens llocs aconseguits pels nostres.

Els resultat obtinguts per la selecció catalana han estat;

Or per Laia Talarn (-78 kg);  Argent per Eric Peña (-66 kg), Bronze per Sergi Salas (-90 kg) i Noelia Gonzàlez (+78 kg); Cinquenes posicions per Tomàs Morales (-81 kg), Daine Cordero (-48 kg), Marta Antòn (+78 kg) i Patrícia Torres (-57 kg).;Setena posició per David Garcia i Jorge Luis Veloz a -60 kg, Marion Velten (-70 kg), Marta Also (-48 kg); Novens llocs per l’Edgar Masanes (-73 kg), Anna Mercader (-52 kg), Daniel Buendia i Fran Molina a -100 kg, Virginia Gimenez (-70 kg) i Míriam Pané (-63 kg). Carol Zambudio (-48 kg), Javier Cabello (-66 kg) i Melania Chisari (-63 kg) i Yolanda Torres (-78kg) no van aconseguir superar la primera ronda.

Enllaç resultats