34 medalles catalanes al Campionat d’Espanya de Veterans de El Vendrell

El Vendrell va ser la seu dissabte passat del Campionat d’Espanya de Veterans. Després d’haver acollit durant diverses temporada Copes d’Espanya d’aquesta categoria, enguany Catalunya ha estat seu de la competició més important per als judokes de més de 30 anys.

Arribats d’arreu d’Espanya i amb un gruix important de participants catalans, la competició va comptar amb un alt nivell; confirmant el bon estat de forma de la categoria.

Des de la Federació Catalana de Judo i Disciplines Associades, el President Fermín Parra vol aprofitar l’avinentesa per lamentar la polèmica generada al voltant de l’aplicació per part de la Reial Federació Espanyola de la nova normativa d’aquesta categoria i que va impossibilitar la participació de judokes inscrits al Campionat d’Espanya per no haver competit en cap Copa d’Espanya i també per la impossibilitat de canviar de categoria i pes, tal i com preveu aquesta  normativa.

En aquest sentit, el President vol aclarir que l’aplicació estricta d’aquesta normativa va ser responsabilitat de la Reial Federació Espanyola, que és la competent en aquesta matèria pel fet que alguns judokes quedessin fora del torneig per no complir amb els requeriments previs, fet que va afectar el desenvolupament del Campionat. Des de la Federació Catalana, com a organitzadors del Campionat d’Espanya, es vol deixar clar que aquesta situació és conseqüència d’allò establert en el Reglament i en la qual la Federació no té cap tipus de capacitat de decisió.

La nombrosa delegació catalana va tenir un paper molt destacat aconseguint fins a 34 medalles i 3 diplomes de participació. En aquest sentit, des de la Federació, no podem sinó que felicitar i encoratjar la tasca, el compromís i l’esforç dels judokes veterans que competició rere competició demostren que no hi ha edat per aquest esport.

El lliurament de medalles que va servir per cloure el Campionat va comptar amb la presència del Vicent Carratalà, Director del Departament de Veterans de la Reial Federació Española de Judo; Ferran Trillas, Regidor d’Esports del Vendrell; Lee Young, Director Esportiu Honorífic;  i del President de la Federació Catalana de Judo, Fermin Parra.

Podeu consultar els resultats clicant el següent enllaç:

http://fedecatjudo.cat/media/public/document/file/2234/Resultados_Oficiales_Campeonato_de_ESP_Veteranos_2019.pdf