3 medalles catalanes a l’European Cup Junior de la Corunya

252 judokes han participat aquest cap de setmana a la 18a edició del Trofeu Internacional “Teresa Herrera” emmarcat dins el circuit de Copes d’Europa Júnior (sub-21). Aquesta prova és per cinquè any consecutiu puntuable pel rànquing mundial, fet que ha motivat la presència de delegacions de 19 països.

12 esportistes de la Federació Catalana de Judo i D.A. es van desplaçar fins a la localitat gallega de La Corunya per prendre part en aquesta competició i disputar una de les proves de més nivell que es disputen en territori espanyol en categoria júnior.

1 medalla d’or, 1 d’argent i 1 de bronze han estat el balanç de la participació catalana en aquesta cinquena edició de l’European Cup de Galicia. A aquests podis cal sumar una cinquena, setena i una novena plaça.

Mireia Lapuerta, actual número 6 del rànquing mundial i encara en categoria cadet, va dominar la categoria de -44 kg culminant la jornada rodona penjant-se l’or. Lapuerta va disputar la final amb la també catalana Marina Garriga que va ocupar el segon esglaó del podi.

David Garcia es va emportar el bronze a -60 kg en cedir només en un dels sis combats que va fer el judoka tarragoní.

Oriol Subirana, número 19 del rànquing mundial es va quedar a les portes de pujar al podi de -55 kg i va finalitzar en cinquè lloc. Paula Roset a -48 kg va acabar en 7è lloc, mentre que Patrícia Torres a -52 kg ho va fer en 9a posició.

La resta d’esportistes catalans van caure eliminats en els primers combats i van quedar fora de la competició.

Els judokes catalans van ser els que més medalles van aportar durant la jornada d’ahir al combinat espanyol que va sumar un total de 10 medalles.