3 judokes catalans a l’Obert Africà de Casablanca

211 judokes de 23 països van prendre part dissabte i diumenge passats a l’Obert Africà de Casablanca que va tenir lloc en aquesta localitat costera del Marroc. 3 judokes catalans es van desplaçar fins a aquesta competició que forma part del circuit internacional i per tant serveix per sumar punts per al rànquing mundial.

Melanie Chisari va competir a -63 kg i sense gaire fortuna va caure en el primer combat davant de la polonesa número 38 del món. D’aquesta manera, Chisari va quedar eliminada sense opció de repesca.

Per la seva banda, Eric Peña a -66 kg va començar superant el representant local. En segona ronda, Peña no es va poder desfer del bielorús vigent Campió d’Europa Júnior Dzmitry Minkou i va caure eliminat sense possibilitat de disputar més combats.

L’alegria de la jornada va venir de la mà de Carla Ubasart. La judoka de -57 kg es va quedar a les portes de penjar-se el bronze, havent-se de conformar amb la cinquena plaça però esgarrapant uns punts per a seguir ascendint al rànquing mundial. Ubasart superava a la francesa Alice Fioretti en primera instància; s’entrebancava a ¼ de final caient davant de la Subcampiona del Món Cadet 2015, la croata Tihea Topolovec i en la repesca es posava en la lluita per la medalla en vèncer la senegalesa Lea Buet.  La medalla se li va resistir a Carla Ubasart en perdre el combat pel bronze en un igualat enfrontament que es va decidir en la tècnica d’or a favor de la italiana Anna Righetti.

Un cinquè lloc i minuts de combat i experiència per als tres esportistes de la Federació Catalana de Judo són el balanç de la representació en aquest Obert Africà.


FOTO D’ARXIU: Carla Ubasart al Trofeu Internacional “Ciutat de Barcelona” d’enguany | JUAN CARLOS CUBERO