3 catalans al Campionat del Món sub-21

Fins a 3 judokes catalans van prendre part del 16 al 19 d’octubre al Campionat del Món Júnior, que va tenir lloc a la localitat de Marràqueix, un cop disputat el Mundial de Veterans. 3 dels 4 integrants de l’expedició espanyola a la cita eren catalans: Mireia Lapuerta, Ai Tsunoda i Ilia Khabuliani. Els tres van prendre part de la magna cita que va comptar amb la participació de més de 500 competidors de 81 països.

La masnovina Mireia Lapuerta va ser l’encarregada d’inaugurar la participació catalana, competint en la primera jornada. La judoka de -48 kg, que s’acomiadava de la categoria sub-21, no va tenir gaire fortuna. Un sorteig difícil la va emparellar amb la japonesa Aiko Watanabe, a qui no va poder superar i va caure eliminada en primera ronda.

El torn de Khabuliani i Tsunoda va arribar en la tercera jornada. La vigent Campiona del Món Cadet competia en el mundial d’una categoria d’edat superior en què recentment s’havia proclamat Subcampiona d’Europa. Tsunoda, a -70 kg,  va quedar eliminada en veure’s derrotada per la russa Taimazova, que després es penjaria la medalla d’argent.

Ilia Khabuliani, a -90 kg, va ser el més destacat dels catalans. El judoka del Bushido-Rei va vèncer en primera ronda l’egipci Sobhy i el canadenc Kendrick en el segon combat. El japonès Mishiyama es convertia en l’obstacle que deixava el català fora de la competició a 1/8 de final i s’acomiadava també d’aquesta manera de la categoria sub-21.

Sense medalles però amb una molt bona actuació dels esportistes catalans que es confirma amb la gran temporada que han protagonitzat tant Lapuerta com Tsunoda i Khabuliani, els tres tornen cap a casa ja amb la mirada posada en els propers objectius i cites internacionals.