26 MEDALLES PER ALS JÚNIORS CATALANS EN LA COPA D’ESPANYA “A” DE TORTOSA

Judokes arribats d’arreu d’Espanya i fins i tot, de l’Argentina, França, Bulgària i el Principat d’Andorra van citar-se el passat dissabte 14 de gener al Pavelló Firal de Remolins. Tortosa va acollir per quart any la Copa Ciutat de Tortosa, que enguany ha rebut la denominació de Copa d’Espanya “A”.

La prova, puntuable per al Campionat d’Espanya sub-21, va ser la primera competició en territori català de l’any. El nivell del torneig, un cop més, va ser molt alt i s’hi van poder veure combats d’alta qualitat i categories de pes on les medalles van estar especialment disputades.

La delegació amfitriona, Catalunya, va aconseguir un total de 25 medalles i es va classificar en el primer lloc del medaller; fet que confirma el bon estat de forma amb que els esportistes de la Federació inicien l’any.

Marina Garriga a -44 kg, Mireia Lapuerta a -48 kg, Patrícia Torres a -57 kg, Jazmin Arjona a -63 kg, Wendy de la Fuente a -70 kg, Marta Anton a +78 kg, Jep Custodio a -100 kg, Ilia Khabuliani a -90 kg, Dmytro Tsiukh a -81 kg i Javier Cabello a -73 kg van evidenciar el seu domini en els seus respectius pesos i es van penjar l’or.

Les medalles d’argent catalanes van ser per Amadeu Riera a -60 kg, Pol Menchaca a -81 kg, Víctor Barrero a -90 kg, Paula Roset a -48 kg i Lourdes del Moral a -70 kg.

Per últim, Laura Puig a -78 kg, Cristina Juàrez a -63 kg, Gemma Ballesteros i Àngels Rodríguez a -57 kg, Ana Garcia a -52 kg, Paula Cubero a -48 kg, Roger Vàzquez a -100 kg, Víctor Ferrer a -90 kg, Vasyl Sampan a -66 kg i Roger Cantano i Iulian Poghirca a -60 kg es van repartir les 11 medalles de bronze dels judokes locals.

Quant al medaller final, la Comunitat de Madrid, Aragó i la Comunitat Valenciana van seguir a Catalunya en la classificació.

El lliurament de premis va comptar amb la presència de l’Alcalde de Tortosa, Sr. Ferran Bel; la Delegada Territorial a Tarragona de la Secretaria General de l’Esport, Sra. Cinta Espuny; la Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, Sra. Meritxell Roigé; el President de la Federació Andorrana de Judo, Sr. Alain Cabanes; i el President de la Federació Catalana de Judo i D.A., Sr. Fermín Parra.

Fotografia - Juan José Penas