26 JUDOKES CATALANS CLASSIFICATS PER AL CAMPIONAT D’ESPANYA ABSOLUT

Una expedició de 37 judokes catalans van participar dissabte a la Fase Sector Est del Campionat d’Espanya Absolut, prova classificatòria per a la Fase Final que tindrà lloc el 29 d’abril a la localitat madrilenya de Pinto. L’equip de la Federació va viatjar a la capital valenciana acompanyat de Pedro Carpintero i Jordi Yuste.
A la competició hi van prendre part 95 esportistes de les autonomies de la Comunitat Valenciana (42 competidors), les Illes Balears (6 competidors), la Regió de Múrcia (10 competidors) i Catalunya (37 competidors).

L’equip català va aconseguir classificar 14 judokes per a la Fase Final a qui se’ls hauran de sumar la llista d’esportistes que ja havien obtingut el passaport per mitjà del circuit de Copes d’Espanya.

Daine Cordero i Paula Cubero, plata i bronze respectivament a -48 kg; Jazmin Arjona, bronze a -63 kg; Ai Tsunoda i Marion Velten, or i plata a -70 kg; Laura Puig, or a -78 kg; Gerard Garriga i Oriol Subirana, or i bronze a -60 kg; Giorgi Tkemaladze, bronze a -66 kg; Jordi Xancó, bronze a -81 kg; Teimuraz Khachidze, Carlos Platier i Ilia Khabuliani, or, plata i bronze a -90 kg; i Jordi Maya, bronze a -100 kg són els qui es van fer amb una de les places que es van disputar dissabte a la Fase Sector.

Eric Peña, Javier Cabello, Giorgi Khabuliani, Sergi Salas, Dmytro Luchyn, Mireia Lapuerta, Marta Also, Elena Gassull, Carla Ubasart, Patrícia Torres, Noèlia Gonzàlez i Marta Anton són els 12 que conjuntament amb els 14 classificats a la Fase Sector conformaran la selecció de 26 catalans que participaran al Campionat d’Espanya Sènior.

Cal destacar l’elevat nombre de places aconseguides en l’edició d’enguany, 26, que suposen una gran millora respecte els 16 judokes classificats en el darrer nacional sènior i confirmen el bon estat de salut pel que passa el judo a Catalunya i el gran esforç que els clubs, entrenadors i judokes estan fent per poder assolir aquests progressos.

FOTO: Juan Carlos Cubero


FASE SECTOR EST CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT 2017