16 medalles catalanes a la Copa d’Espanya “A” sub-15 de Tortosa

Més de 300 judokes es van citar el passat dissabte 11 de gener al Pavelló de Ferreries de Tortosa per disputar una nova edició de la Copa d’Espanya “A” de Tortosa, que un any més va convertir la capital ebrenca en l’epicentre del judo amb la disputa diumenge de la Super Copa d’Espanya.

Vinguts d’arreu del territori espanyol i amb una delegació d’Israel, la Copa d’Espanya sub-15 va omplir el Pavelló durant tota la matinal. Catalunya hi va estar representada per més d’un centenar d’esportistes, que es van penjar dos ors, 5 medalles de plata i 9 de bronze; col·locant Catalunya en la tercera posició del medaller només per darrere de Madrid i de València.

Les alegries catalanes van venir de la mà de Giorgi Guledani a +66 kg i Helga Barris a -40 kg; que es van penjar l’or. Ainhoa Figueroa a +63 kg, Vanessa Alexandre a -63 kg, Elora Ferrario a -57 kg, Carla Escuder a -44 kg i Àlex Hidalgo a -50 kg van ocupar el segon calaix del podi.

Abel Brotons i Diego Vazquez a -38 kg, Isaac Marquez a -42 kg, Aleix Bell a -46 kg, Akaki Tchelishvili a -66 kg, Ilona Corbella a -40 kg, Aya Chiairi a -36 kg, Leyre González a -57 kg i Sountou Toure a +63 kg van quedar en tercera posició.

Aquest grapat de medalles catalanes, permet als esportistes sumar punts per al rànquing de Copes d’Espanya que decidirà els judokes que accedeixen directament al Campionat d’Espanya.

El President de la Federació, Fermin Parra i la delegada a les Terres de l’Ebre de la Secretaria General de l’Esport, Cinta Espuny van ser els encarregats del lliurament de medalles.

Un cop més, cal agrair l’hospitalitat del Club Judo Priorat Tortosa encarregat de l’organització de la competició.

FOTO: PAULA DAUDEN ESMEL