16 catalans classificats per al Campionat d’Espanya Absolut

València va acollir el passat dissabte la fase prèvia al Campionat d’Espanya Absolut que tindrà lloc el proper 30 de novembre a la localitat madrilenya de Boadilla del Monte. La Fase Sector Est va comptar amb la participació dels equips vinguts de Balears, Múrcia, València i Catalunya; que es van disputar les tres places per categoria de pes per accedir a la Fase Final.

En categoria femenina, les catalanes que van aconseguir el passaport per al Campionat d’Espanya van ser Jana Cid a -48 kg, Nadia Maghoub a -52 kg, Cristina Juarez a -63 kg, Wendy de la Fuente i Melisa Bustillo a -70 kg i Mariona Velten a -78 kg. A aquestes se’ls hi ha de sumar Mireia Lapuerta a -48 kg, Ai Tsunoda a -70 kg i Marta Anton a +78 kg, que compten amb accés directe fruit de la seva posició en el rànquing espanyol.

Quant a la categoria masculina, van aconseguir classificar-se entre els tres primers del pes i per tant obtenir una plaça per a estar a Boadilla del Monte el 30 de novembre: Giorgi Bendeliani a -73 kg, Pol Menchaca a -81 kg, Oscar Baez i Ramon Roca a -90 kg, Daniel Buendia a -100 kg i Miquel Àngel Díaz a +100 kg. En total són 8 els judokes classificats, ja que Sergi Salas i Teimuraz Khachidze a -90 kg estaven prèviament citats per al Campionat d’Espanya a través del circuit de Copes d’Espanya.

En total seran 16 els judokes que es deplaçaran fins a la localitat madrilenya per prendre part al Campionat d’Espanya, que enfrontarà els millors judokes de l’Estat per veure qui aconsegueix alçar-se amb el títol de Campió d’Espanya Absolut.