150 judokes participen al Campionat de Catalunya Absolut

La ciutat comtal va ser la seu de la disputa el passat dissabte de la competició de més alt nivell en l’àmbit català: el Campionat de Catalunya Absolut. L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de més de 150 judokes provinents de clubs d’arreu del territori i d’una petita selecció d’Andorra.

La competició, que va comptar amb un alt nivell, va proclamar els Campions de Catalunya Absoluts 2016 i també va servir per acabar de definir els integrants de l'equip de la Federació per a la Fase Sector Est del Campionat d'Espanya, que tindrà lloc al Vendrell el 16 d'abril.

Amadeu Riera (NT Bages) a -60 kg, Denis Vieru (Securitas Girona) a -66 kg, Georghe Blanaru (Securitas Girona) a -73 kg, Tomàs Morales (NT Barcelona Nord) a -81 kg, Carles Platier (Louis) a -90 kg, Teimuraz Khachidze (Securitas Girona) a -100 kg i Miquel Àngel Díaz (Sakura Reus) a +100 kg es van penjar les medalles d'or en els pesos masculins.

Daine Cordero (NT Priorat-Tortosa) a -48 kg, Elena Gasull (NT Costa Daurada) a -52 kg, Patrícia Torres (NT Costa Daurada) a -57 kg, Míriam Pané (Vilafranca) a -63 kg, Gemma Casasayas (NT Bages) a -70 kg, Cristina Ortega (Yawara) a -78 kg i Marta Antòn (Bushido) a +78 kg van dominar la competició femenina.

Juan Ma Burdalo, seleccionador català absolut masculí, va destacar l'alt nivell del Campionat i preveu poder classificar un bon nombre d'esportistes per al nacional absolut. "Les medalles d'or van estar molt disputades tan en els pesos masculins com femenins i no només en el Campionat de Catalunya, sinó que la temporada sencera ha estat molt intensa i exigent i els esportistes catalans han demostrat un alt nivell en general, que esperem que segueixin oferint a la Fase Sector"-ha explicat Burdalo.

Per la seva banda, Rebeca Garcia, seleccionadora femenina, va lamentar la baixa participació femenina en l’absolut d’enguany tot i que assegura que “segur que podrem portar un equip competitiu al sector i moltes d’elles podran aconseguir la classificació per a la Fase Final”-ha destacat Rebeca Garcia.

L'acte va finalitzar amb el lliurament dels guardons per part del President de la FCJiDA, Fermín Parra; el Vicepresident Institucional, Isabelo Pachecho; i Kenji Uematsu, assessor tècnic de la Federació.

Galería de fotografies